Braun ponovo najbolji u Australiji, Haf i Ferviš na podijumu

Vozač “audija RS3 LMS” Vil Braun zabeležio je još jednu pobedu na Sidnej motorsport parku u okviru zajedničkog vikenda TCR Svetske serije i TCR Australija.

On je startovao sa desete pozicije, i uz pomoć intervencije sigurnosnog vozila i nekoliko kazni zbog preranog starta uspeo da trijumfuje drugi put zaredom.

Nestor Đirolami krenuo je sa pol-pozicije i do prve krivine izgubio vođstvo od neuobičajeno agresivnog Teda Bjerka. Njih dvojica su u drugu krivinu ušli naporedo, što je dovelo do kontakta, pa je čelnu poziviju preuzeo Aron Kameron.

U prvom krugu je morao u boks Mikel Askona, zbog probušene gume, a posle kontakta sa lokalnim vozačem Džordanom Koksom u boks je otišao i Jan Erlaher.

U drugom krugu odustao je Đirolami, posle izletanja, a na stazu je izašlo sigurnosno vozilo.
Na restartu su u žestok okršaj za drugo mesto ušli Bjerk i Mihelis, što je Šveđanina izbacilo iz trke, a Mihelis je pao u plasmanu.

Kameron je imao dobru prednost kad je stigla odluka od kazni od pet sekundi zbog preranog starta, ali je u međuvremenu pristigao Braun, naterao sunarodnika na grešku i preuzeo lidersku poziciju.
Drugi je kroz cilj prošao Kameron, ali je klasifikovan kao osmi, pa su se na podijum popeli Rob Haf i Frederik Ferviš.

Mihelis je uspeo da se domogne četvrtog mesta, ispred četvorice australijskih trkača, deveti je bio Erlaher, ispred Urutije.

Prema kombinovamim rezultatima kvalifikacija i prve dve trke, startni raspored za treći sprint izgleda ovako: sa pol-pozicije kreće Braun, ispred Hafa i Ferviša, zatim će četvrti u trku ući Mihelis, pa Kameron, Erlaher, Askona, Svini, Bučan i Olifant.

Poslednja trka u Sidneju na programu je sutra od 10 časova po centralnoevropskom vremenu.