Briljadoriju i “audiju” pol-pozicija na Valelungi, Stefanovski startuje osmi

Mladi vozači najbolje su se pokazali na kvalifikacijama za četvrtu rundu TCR prvenstva Italije: pol-poziciju je osvojio 20-godišnji Erik Briljadori u “audiju” porodične ekipe BF motorsport.

On je bio četvrt sekunde brži od doskorašnjeg kartingaša, 17-godišnjeg Alesandra Đardelija u “hondi sivik” MM motorsporta.

Obojica vozača su ove sezone debitanti u šampionatu i njihovi rezultati boduju se i u U25 kategoriji.

Briljadori je ubeležio i dve apsolutne pobede na Mizanu i bio je neočekivani lider serije uoči letnje pauze. Današnju pol-poziciju doneo mu je krug u vremenu 1:40.135 (prosek: 146,861 km/h).

Treće mesto je u svom poslednjem napadu na štopericu obezbedio Feliče Jelmini u najbržem “hjundaiju” (+0.481).

Za četvrti brend u top 4 postarao se Salvatore Tavano u “kupri leon kompetision” Skuderije đirasole, dvostruki i aktuelni prvak TCR Italija, kao i lider serije u ovom trenutku. Sicilijanac je za najbržim zaostajao 0.510 sekundi.

Hondi je na Valelungi išlo dobro. Treći startni red zauzeće još dva “sivika” MM motorsporta: peti je JAS junior Jakopo Gvideti (+1.123), a šesti veteran Masimilijano Muđeli (+1.148).

Sedmo vreme postigao je Simone Pelegrineli u drugoj Đirasole “kupri leon kompetision” (+1.182), do osme pozicije se dovezao Igor Stefanovski u “hjundaiju” sopstvene ekipe (+1.249). Trkač iz Makedonije ovog vikenda prvi put nastupa na autodromu u blizini Rima.

Plasman prvih deset zaključuju Marko Pelegrineli u Targetovom “hjundaiju”, inače drugi u generalnom, te Erik Skalvini s Đirasole “kuprom DSG”, najbolje plasirani vozač automobila koji nema sekvencijalni menjač.

Andrea Arđenti je s jedinom na Valelungi prisutnom “opel astrom” imao jedanaesto vreme, dvanaesta je bila najbolje plasirana dama, tinejdžerka Frančeska Rafaele u “audiju” BF motorsporta.

Kvalifikacije TCR Italija vožene su u jednoj 25-minutnoj sesiji i na njima je učestvovalo 25 takmičara.

Prva trka runde TCR Italija na autodromu Pjetro Tarufi u Valelungi na programu je ovog popodneva u 17:50.