Čekon slavio u drugoj trci posle pomora pneumatika na Valelungi

Vozač “hjundaija“ Kevin Čekon pobednik je druge trke TCR Italije vožene na stazi Valelunga.

On je posle velike borbe trijumfovao ispred Antija Burija u još jednom “hjundaiju“, dok se na trećem mestu našao Salvatore Tavano u “kupri“.

Matijas Vahtel i Ruben Volt u ALM “hondama“ su odlično iskoristili start iz prvog reda, dok se Čekon probio na treće mesto.

U prvom krugu je došlo do kontakta između Igora Stefanovskog u “hjundaiju“ i Sabatina di Marea u “kupri“, ali obojica su nastavila trku.

Vahtel je ubrzo stvorio ozbiljnu prednost u odnosu na klupskog kolegu Volta, koji je morao da se brani od napad Čekona.

U osmom krugu na Voltovom “siviku“ je stradao pneumatik, a nekoliko krugova kasnije isto se desilo i na “hondi“ Matijasa Vahtela, što je omogućilo Čekonu da preuzme prvo mesto ispred Tavan i Burija.

U 13. krugu stradao je pneumatik i na “hjundaiju“ Igora Stefanovskog koji je sleteo sa staze i ostao zaglavljen u šljunku, a na stazu je izašlo sigurnosno vozilo.

Na restartu Čekon je zadržao prvo mesto ispred Tavana i Burija, dok su Erik Briljadori u “audiju” i Nikola Baldan u “hjundaiju“ pretekli Mikelea Imbertija u “kupri“ za pozicije četiri i pet.

U poslednjem krugu Baldan je uz kontakt pretekao Briljadorija, ali su to sudije kaznile, pa je na kraju Briljadoriju vraćeno četvrto mesto, dok je Baldan morao da se zadovolji petom pozicijom.

Imberi u “kupri“ je bio šesti, dok je kao sedmi kroz cilj prošao Rikardo Romanjoli u “kupri“.

Federiko Paolino u “kupri kompetision“ je bio osmi, Denis Babuin u staroj “kupri“ je osvojio deveto mesto, dok je prvih 10 kompletirao Marko Buti u “golfu“.

TCR Italija se nastavlja od 23. do 25. jula, kad karavan putuje u Imolu.