Monteiro: Nedopustivo je da se na ovom nivou takmičenja dešavaju glupe mehaničke greške

Vozač minih motorsporta Tijago Monteiro suvereno je vodio u WTCR drugoj trci na Eštorilu, dok mu se nije otkačila hauba na “hondi”, pa su ga sudije pozvale da ode u boks.

Posle rešavanja tog problema, on se na stazu vratio kao 18, a umesto pobede i vođstva u generalnom plasmanu ostao je bez ijednog boda.

“Pre svega, zaista sam srećan zboš Tašija”, rekao je Portugalac na kraju vikenda. “Uvek kad smo pričali o tome da se popnemo na podijum zajedno, nešto se desilo”.

“Imao sam dobar start, a Gerijeri mi je učinio posao lakšim posle problema na početku trke. Nakon toga je sve išlo i previše dobro, čini mi se. Dobra je stvar što je šampionat dugačak, a mi imamo odličan auto, mada sam siguran da će sada i Balans performansi ući u igru”.

Monteiro nije nikoga označio kao krivca za situaciju sa haubom, ali je ipak pokazao dozu ljutine.

“To je bila glupa mehanička greška. Uzmeirujuće je i nedopustivo da se takve stvari dešavaju na trkačkom nivou kakav je ovaj, ali svašta može da se dogodi. Ne možete nikoga da okrivite. Razočaran sam i frustriran, ali u mojoj trkačkoj karijeri svašta sam doživeo”.

“Verujem da ću već sutra zaboraviti sve ovo, i da ću se fokusirati na narednu rundu šampionata. Koliko god da budemo teški, biće važno da samo sakupljamo bodove. Do zadnje trke u sezoni ništa neće biti rešeno, tako da je sutra novi dan”, završio je Monteiro.