Atila Taši neočekivano pobedio u trci 2, na podijumu Verne i Mihelis

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Mađarski automobilista Atila Taši pobednik je druge trke Svetskog kupa turing automobila na Eštorilu.

Trka je počela u znaku malera za osvajača pol-pozicije Estebana Gerijerija koji se ukopao na startu i pao na 14. mesto, a Monteiro i Taši su prošli napred, ispred Žan-Karla Verna.

Najveći napredak imao je Rob Haf, koji je sa 16. startne pozicije izbio na 10.

Askona je u drugom krugu udario u Koronela, što je Holanđanina bacilo u ogradu, a na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a Španac je kažnjen za taj incident.

Na restartu je Mihelis prošao Urutiju za četvrto mesto, a krug kasnije to je uspeo i Tarkvini.

Na polovini dostance veliku prednost napravio je Monteiro, dok je Taši uspešno zadržavao tri “elantre”. Međutim, Portugalcu se otvorila hauba i sudije su ga pozvale u boks da sanira problem.

To je dovelo Tašija na vodeću poziciju, a Verne je počeo da ga pritiska. Mladi Mađar je vozio na maksimumu, napravio i nekoliko grešaka, ali je uspeo da se održi na čelu i osvoji prvu pobedu u WTCR.

Pred sam kraj odustao je Engstler, jer mu je nešto strugalo prednji desni pneumatik, a Monteiro se posle odlaska u boks vratio na 18. poziciju.

Žestok finiš imali su veterani turinga Miler i Haf za deveto mesto, a četvorostruki prvak sveta je dobio taj duel.

Na podijum su se popeli Taši, Verne i Mihelis, četvrti je na cilju bio Tarkvini, ispred trojca Cijan rejsinga Urutije, Erlahera i Bjerka. Gerijeri je uspeo da osvoji odmo mesto i ograniči štetu sa starta, deveti je bio Miler, deseti haf, a bodove su osvojili i Ferviš, Berton, Đirolami, Magnus i Žene.

U generalnom plasmanu ponovo vodi Verne sa 61 poenom, a po pet manje imaju Miler, Urutija i Taši, dok je Monteiro sada peti sa devet poena zaostatka za vodećim.

Sledeća WTCR trka planirana je od 9. do 11. jula na Motorlandu Aragon.