Da se zabeleži: I “MG” se upisao u TCR pobednike

Još jedan kineski automobilski brend postao je pobednik u TCR takmičenjima.

U pitaju je MG, čiji je model “MG Xpower” trijumfovao na drugoj trci trećeg takmičarskog vikenda TCR Kina, voženoj na stazi Šangaj Tjanma.

Za pobedu je zaslužan 33-godišnji Rodolfo Avila, vozač iz Lisabona koji se takmiči pod zastavom Makaua. On je tim rezultatom prekinuo slavljenički “lynk&co03” niz, jer vozači ovog modela Džili grupe od početka šampionata u avgustu mesecu nisu znali za poraz .

U skladu s tim, prvu trku runde na pisti Šangaj Tjanma, koja je 2011. ugostila i Svetsko prvenstvo turing automobila, osvojio je Ma Ćinghua za volanom “lynk&co03” Timvork motorsporta. Na putu ka pobedi on je nadmašio minijaturnu armiju MG vozila.

Kineskom pilotu to je bio četvrti trijumf u pet ovogodišnjih startova, istovremeno i peti uzastopni za Timvork motorsport i model “lynk&co03”.

Nedeljna trka sa inverzijom startnog poretka donela je dvoboj Avila – Ma koji je trajao praktično tokom svih 15 krugova, a bio je posebno intenzivan u završna dva prolaska stazom.

Ključni manevar Avila je izveo kada je u drugom krugu prestigao bivšeg WTCC i WTCR trkača i preoteo mu tadašnje drugo mesto.

Ma je u nastavku pokušavao da ga sustigne, ali u tome nije uspeo i na cilju je dvojicu takmičara razdvajalo samo 0.178 sekundi.

Na treći stepenik podijuma u trci 2 izašao je još jedan MG vozač, Rejni He, kome je tu poziciju poklonio timski kolega Žang Žen.

Posle tri runde i šest trka u kojima je zabeležio četiri pobede i dva druga mesta, Ma ima 102 boda i vodi u generalnom plasmanu. Prvi pratilac mu je Avila sa 30 poena manje.

Ista dvojica nalaze se na vrhu i TCR prvenstva Severne Azije, samo su tamo bodovi drugačije raspoređeni, Ma ima 145, a Avila 101.

U Šangaju je završena tek prva polusezona TCR Kina. Do kraja šampionata ostala su još tri trkačka vikenda, dve runde voze se na stazi Đangsu, a finale je na ulicama Makaua 22. novembra.