Meklohlin: Ako izuzmem venčanje, Indikar debi je daleko najbolji dan mog života

As Superautomobila Skot Meklohlin završio je svoj Indikar debi na ulicama Sent Pitersburga udesom i odustajanjem, ali je nastup svejedno ocenio kao izvanredan.

Trka na Floridi imala je da da novog/starog šampiona serije, a njen tok obilovao je incidentima i neutralizacijama.

U čak šest navrata voženo je u režimu žute zastave i tako je pređeno preko četvrtine distance – 26 od ukupno 100 krugova. Visok je i broj onih koji nisu stigli na cilj – iz različitih razloga eliminisano je 10 od 24 takmičara.

I udes koji je presudio Meklohlinu dogodio se posle jednog od brojnih restarta. Na početku 47. kruga, on je sa 17. mesta krenuo u napad na Marka Andretija, automobili su im se dokačili i debitant se okrenuo, a zatim ga je pokupio Rinus Vikej (amerikanizovano od Van Kalmthaut).

Holanđanin je nastavio, Novozelanđanin je bio primoran da odustane, ali je u prvim komentarima izneo najbolje utiske o svom prvom startu u disciplini koja će mu iduće godine biti matična.

“Bilo je izvanredno! Daleko najbolji dan mog života, ako se izuzme moje venčanje”, kazao je Meklohlin.

“Auto je išao dobro, a ja sam pokušao da izvedem manevar i da blokiram Marka. Imao sam utisak da sam tu negde, ali mi je pobegao zadnji kraj, ni sam nisam siguran.”

“Hladne gume su me malo iznenadile. Prilično sam razočaran, ali sam se mnogo zabavio.”

Meklohlinov timski kolega i branilac titule Džozef Njugarden osvojio je trku u Sent Pitersburgu, ali je Skot Dikson na cilj stigao treći, a njemu je i deveta pozicija donosila dovoljno poena da šesti put u karijeri postane Indikar šampion.

Diksonov rezultat je istorijski: više titula od njega – sedam – ima samo legendarni Ej-Džej Fojt.

Ganasijev superstar sa Novog Zelanda najavio je da iduće godine ide na izjednačenje ovog Indikar rekorda.

“Šest je dobro, sedam zvuči bolje i to će očigledno biti cilj”, poručio je Dikson.