Đirolami na Pol Rikaru vozi “hondu” Viktora Davidovskog!

U potpuno neočekivanoj “smeni straže”, Hondin fabrički pilot Nestor Bebu Đirolami startovaće na otvaranju TCR Evropa na Pol Rikaru, i to za volanom “honde” koju je trebalo da vozi Viktor Davidovski!

Zbog pandemijskih ograničenja putovanja, Davidovski nije mogao da doputuje u Francusku iz Severne Makedonije, pa je kokpit “sivika” njegove ekipe PSS rejsing ostao slobodan.

Davidovski i članovi njegove ekipe tražili su da budu izuzeti od restrikcija i da im se dozvoli ulaz u Francusku, ali je taj zahtev odbijen u sredu. Zato će vozačke dužnosti na pisti u Le Kasteleu ispunjavati 31-godišnji Hondin WTCR as, koji s timom već sarađuje kao trener i mentor.

Đirolami će voziti potpuno novu “hondu sivik tajp R” koja je otkako je kompletirana bila stacionirana u sedištu JAS motorsporta u Arlunu. Njegov debi u kontinentalnom šampionatu predstavlja jednokratnu avanturu i u njoj će ga pratiti personal JAS motorsporta.

U svojoj biografiji 31-godišnji Argentinac ima dve titule u elitnom nacionalnom Super TC2000 prvenstvu, i jednu sezonu u Brazilskom šampionatu stok automobila.

Vozio je WTCC za fabričku postavu Volvoa 2017, dok je u Svetskom kupu turing automobila debitovao prošle godine i u njemu je osvojio tri trke.

U septembru 2019. gostovao je i u TCR Australija i trijumfovao na sve tri trke runde na Sendaun trkalištu.

Đirolami je kazao: “Toliko mi je drago što imam priliku da se trkam u TCR Evropa ovog vikenda, da radim s PSS rejsing timom i da u ovoj konkurentnoj seriji prikažem potencijal “honde sivik”. Ponosan sam što sam član Honda trkačke porodice, a kad vas porodica zamoli za pomoć, tada učinite sve što možete.”

Photo Florent Gooden / DPPI

“Prošlo je osam meseci otkako sam se poslednji put trkao i preostaju još skoro četiri nedelje do WTCR starta. Zato će mi izuzetno dobro doći ova prilika da iskoristim rundu TCR Evropa kao zagrevanje, i to protiv tako kvalitetnih vozača i timova”, poručio je Argentinac.

“Ne mogu da verujem da smo imali ovakvu sreću”, komentarisao je rukovodilac PSS tima Aleksandar Todorovski. “Situacija je početkom ove nedelje izgledala nemoguće, ali je naša vizija da ništa nije nemoguće i izuzetno smo ponosni na prijateljstva i veze koji su doveli do ovoga.”

“Sve to ne bismo mogli da ostvarimo bez pomoći i podrške JAS motorsporta, Honda rejsinga WTCR i, iznad svega, našeg prijatelja i trenera Nestora Đerolamija. Sjajan je osećaj kada svetski priznat vozač nastupa za makedonski tim u najvećem evropskom TCR šampionatu. Totalno smo uzbuđeni. Vamos Néstor!”