Đirolami pobednik druge trke TCR Svetske serije na Valelungi, na podijumu Urutija i Buti

Argentinac Nestor Đirolami pobednik je druge trke FIA TCR Svetske serije na Valelungi.

On je na inverznom startnom rasporedu krenuo sa pol-pozicije, ali ga je prvim metrima trke pretekao Santjago Urutija. Ipak, pilot BRC rejsinga vratio se na čelo kolone, gde je ostao do kraja distance.

Marko Buti je posle prve krivine ušao u preticanje sa spoljne strane, pogurao Filipija, koji je udario u Taufika, pa je Marokanac zafvršio u šljunku.

Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a u tom trenutku je Buti bio trećik, Gerijeri se popeo na petu poziciju, a Erlaher na osmu.

Na restartu je veliku grešku napravio Fernandez, koji je zakačio ivičnjak i izvrteo se na startno-ciljnom pravcu. Kako je gomila šljunka bila na stazi, sigurnosno vozilo je ponovo intervenisalo.

Tokom tog intervala videlo se oštećenje na Erlaherovom “lynk&co”, a njegova hauba je počela da se podiže kad je trka ponovo puštena. Ubrzo mu je istaknuta narandžasto-crna zastava, pa je Francuz morao da poseti boks i vratio sa na stazu na 16. mesto.

Na drugom restartu je Urutija održao priključak sa Đirolamijem, dok je Buti počeo da zaistaje i koči kolonu. Iza njih, u borbi za četvrtu poziciju, Gerijeri je udario u Maa, prošao ga, a zatim su Kineza obišli i Askona, Bjerk, Mihelis i Filipi.

Gerijeri je do kraja trke napadao Butija, ali se istovremeno branio od Askone, pa se u tom delu nisu menjale pozicije.

Prvi je kroz cilj prošao Đirolami, zatim Urutija i Buti, bez podijuma je ostao Gerijeri, peti je trku završio Askona, ispred Bjerka, Mihelisa, Filipija i Maa, dok je Erlaher uspeo da osvoji dva poena.

Posle prvog trkačkog vikenda u generalnom plasmanu vodi Mihelis sa 59 poena, devet manje ima Ferijeri, a 15 Askona.

Naredni trkački vikend je za dve nedelje na ulicama Marakeša.