Komt pobednik druge trke TCR Evropa, Borković posle niza incidenata i kazne rangiran kao 10.

Povratnik u TCR Evropa Orelijen Komt pobednik je druge trke TCR Evropa na Valelungi.

On je startovao sa četvrte pozicije, iza Borkovića, Felipea Fernandeza i Lošoncija, ali je do kraja prvog kruga izbio na čelo.

Srpski predstavnik u seriji je imao loš start, pa ga je odmah prošao timski kolega Fernandez, a zatim i Lošonci i Komt.

Anderson je imao sjajan duel sa Borkovićem, koji je iskoristio Đirolami da napreduje u plasmanu. Kontakt između Borkovića i Lošoncija rezultirao je padom našeg trkača na začelje kolone, a kasnije mu je izrečena i kazna dodavanja pet sekundi na ukupan rezultat.

Iako je “njegov “sivik” GOAT rejsinga bio oštećen, Borković je odvezao celu distancu u nešto sporijem tempu i upisao 11 poena.

Ruben Volt i Ruben Fernandez imali su incident koji je obojicu izbacio iz trke, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo.

Na restartu su se Komt, Fernandez i Đirolami malo odvojili, a borba za četvrto mesto razvila se između Andersona, Baldan, Montenegra i Lošoncija.

Davidovski je iz te borbe isključio Mađara, jer ga je snažno udario, pa su obojica pali u plasmanu.

Kroz cilj je prvi prošao Komt, ispred Đirolamija i Felipea Fernandeza, a Anderson se održao na četvrtom mestu. Peti je trku završio Baldan, ispred Montenegra, Skamardija, Lošoncija i Davidovskog, a Borković je rangiran kao deseti.

Đirolami posle prvog vikenda TCR Evropa vodi u generalnom plasmanu sa 85 poena, pet više od Komta i 27 više od Montenegra. Borković zauzima sedmo mesto.

Sledeći trkački vikend zakazan je za 17. maj na Zolderu.