Borković: Zadovoljan performansama “honde sivik”, ali ima još mnogo toga da se nauči o tom autu

Foto: Martin Trenkler

Srpski automobilista Dušan Borković završio je prvi trkački vikend u TCR Evropa na Valelungi.

On je prvi trku završio kao sedmi, dok je u drugoj, uz mnogo problema, bio deseti.

Naš as je u kvalifikacijama zabeležio drugi vreme, ali mu je taj krug brisan zbog nepoštovanja granica staze. Ipak, deseto vreme mu je donelo pol-poziciju za drugu trku.

U prvom sprintu je izgubio dve pozicije na početku, ali se brzo vratio u ritam i osvojio prve poene u sezoni.

Posle starta u drugoj trci, Borković je imao niz kontakata sa konkurentima, pa je u nastavku morao da vozi sa polomljenim amortizerom. Tu je pokazao izuzetnu vozačku upornost, završio je trku i osvojio nove bodove.

„Generalno sam zadovoljan performansama “honde sivik TCR FL5”, ali shvatam da još ima mnogo toga što moram da naučim o ovom automobilu. Uprkos tehničkim izazovima sa kojima smo se suočili tokom druge trke i polomljenom amortizeru, borio sam se do samog kraja i došao do novih bodova. Prezadovoljan sam GOAT rejsingom koji mi pruža neverovatnu podršku i vetar u leđa. Takođe, želim da se zahvalim TCR platformi što je omogućila da mogu da promovišem Srbiju i EXPO 2027. na njihovim promotivnom materijalima, a posebno mi je drago što je naš EXPO 2027. zasijao na podijumu”, rekao je naš as, koji je posle prvog vikenda sezone sedmi u generalnom plasmanu.

Sledeči trkački vikend TCR Evropa planiran je za 17. maj na stazi Zolder u Belgiji.