Erlaher: Moj auto nije mogao da prati tempo Mihelisove “elantre”

Na otvaranju nove sezone TCR Svetske serije, Cijan rejsing osvojio je dva podijuma.

U prvoj trci Jan Erlaher je startovao drugi, gde je i završio, a u drugoj je Santjago Urutija ponovio taj rezultat.

Švedski tim koji servisira kineski brend “lynk&co” požalio se na balans performansi, jer nije imao dovoljnu brzinu u odnosu na “elantre” i “sivike”.

“Prva trka je bila teška i intenzivna. Uspeo sam da preuzmem vođstvo, ali posle nisam mogao da pratim Mihelisov tempo”, kaže Erlaher. “Druga trka je bila razočaravajuća, morao sam da stanem zbog otvorene haube koja je bila oštećena u incidentu. Za ekipu je dobro što smo osvojili dva podijuma, ali imamo još mnogo da radimo u nastavku sezone”.

“u drugoj trci nisam mogao bolje od drugog mesta, jednostavno nisam imao brznu, ali sam osvojio mnogo poena”, dodaje Urutija. “Imali smo slične probleme kao prošle godine u Makou, gubimo brznu zbog regulativa”.

Ted Bjerk je na Valelungi osvojio dva šesta mesta, uz mnogo borbe, a četvrti član tima Ma Ćinghua osvojio je jedno osmo i jedno deveto mesto.

“Trke su bile veoma komplikovane, bilo je mnogo kontakata. Šesto mesto nije ono čemu stremim. Potrebo je da dobro razmislimo o trkama koje dolaze”, rekao je Bjerk.

“Borio sam se lavovski, ali na pravcima nisam mogao da pariram konkurentima. Nadam se da će situacija u Marakešu biti bolja, i radujem se što se vraćamo na tu stazu”, kazao je Ma.

U generalnom plasmanu posle prvog vikenda Urutija je najbolje rangiran Cijanov vozač na petom mestu, Erlaher je sedmi, a tim zauzima treće mesto u poretku konstruktora.