Mihelis: Pratio sam Erlaherove putanje i tako vratio prvo mesto

Foto: BRC racing

Italijanska ekipa BRC rejsing sjajno je startovala sezonu 2024. TCR Svetske serije na Valelungi.

U oba sprinta na italijanskom autodromu trijumfovali su njihovi vozači, Mihelis u prvom,a Đirolami u drugom. Mađar je osvojio i jedno šesto mesto, pa je odmah poveo u generalnom plasmanu.

Treći vozač “hjundai elantre” Mikel Askona bio je dva puta četvrti, pa zaostaje za braniocem titule 15 poena.

Ukupno, tim je ubeležio 121 poen za vikend, pa vodi i u plasmanu timova.

“U prvoj trci je bilo vode na stazi na startu, pa sam proklizavao. Erlaher je odlično krenuo, ali sam imao snage da uzvratim. Pratio sam njegove putanje i ispalo je da je to prava odluka. Dva puta je intervenisalo sigurnosno vozilo, pa sam se pomučio da ostanem fokusiran. Nisam uspeo mnogo da se odvojim, ali sam ipak pobedio i to je najbolji mogući osećaj na startu sezone”, rekao je Mihelis.

“U prvoj trci sam imao problem, koji me je košta nekoliko pozicija, a dobio sam udarac i od Butija. Auto je, uprkos svemu, radio dobro, pa sam uspeo da nadoknadim izgubljeno. Mislim da je Bjerk malo preterivao u agresivnoj vožnji, ali sam uspeo da ga savladam. Drugi sprint je bila trka preživljavanja, ali sam i tu uspeo da osvojim mnogo poena. Odličan start sezone”, dodao je Askona.

“Imao sam problem sa upravljačem na startu prve trke, to još moramo da proučimo u podacima. Uspeo sam da se izborim za deseto mesto, sa kog sam i krenuo i to je sjajno. Druga trka je bila odlična. Znam koliko je start važan, ali kasnije sam morao baš da se potrudim kako bih kontrolisao trku posle sigurnosnog vozila”, dodao je Đirolami.