Đirolami trijumfovao u Austriji, na podijumu Montenegro i Volt

Argentinac Franko Đirolami pobednik je prve trke trećeg vikenda TCR Evropa na Salcburgringu.

On je startovao sa pol-pozicije i uz mnogo muke uspeo da to pretoči u trijumf. Glavni konkurent mu je bio sunarodnik Ignasio Montenegro, koji je u jednom delu trke uspeo da izbije na čelo kolone, ali nije mogao da tu poziciju i održi.

U ranoj fazi trke izleteo je Sandro Zaubek, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Redarima je trebalo mnogo vremena da “audi” autrijskog trkača izvuku sa staze, a na restartu se videlo da Montenegro ima tempo da nadmaši Đirolamija. Nekoliko krugova su vozili praktično naporedo, Montenegro je preuzeo vođstvo, ali ga je Đirolami nekoliko krivina kasnije obišao.

Zbog vode koja je ostala na pisti posle jučerašnje kiše, nekolicina vozača se odlučila za kombinaciju pneumatika – napred slikovi, pozadi gume sa profilom, i ta se strategija isplatila.

Na mekim pneumaticima krenuli su Anderson i Baldan. Šveđanin je posle nekoliko ekskurzija u travu otišao u boks na zamenu guma, dok je Baldan ostao na stazi, ali na samom začelju kolone.

Dobru partiju pružili su Ruben Volt, koji je sa osme startne pozicije izbio na treću, i Orelijen Komt, kome je trebalo malo više vremena da stigne do čela kolone. Njih dvojica su se borila za poslednji stepenik podijuma do samog kraja distance, ali je Estonac borbu završio u svoju korist.

Prvi je pored karirane zastave prošao Đirolami, ispred Montenegra i Volta, Komt je bio četvrti, Lošonci peti, a Davidovski šesti.

Sedmo mesto zauzeo je Felipe Fernandez, ispred brata Rubena, Konsepsion je bio deveti, Skamardi deseti, a Anderson i Baldan su trku završili na začelju.

Druga trka na Salcburgringu počinje u 13.30.