Volt slavio na Salcburgringu, Komt osvojio treće mesto i poveo u generalnom plasmanu TCR Evropa

Estonac Ruben Volt pobednik je druge trke TCR Evropa na Salcburgringu.

Sa pol-pozicije na inverznom rasporedu krenuo je Skamardi, kojeg je Volt odmah počeo da ugrožava. Na prvoj krivini ga je naterao na grešku, Belgijanac je isekao šikanu, a nešto kasnije je Volt uspeo da ga savlada čistim manevrom.

Skamardija je zatim počeo da ugrožava i Lošonci, kome je trebalo mnogo više vremena nego njegovom timskom kolegi da obiđe belgijskog trkača.

Kad je Ruben Fernandez završio u ogradi, na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, ali je organizator ipšak odlučio da trku prekine, kako bi bila popravljena zaštitna ograda.

Na restartu su se Volt i Lošonci odmah odvojili, a za treće mesto su se borili Skamardi, Komt, Đirolami i Montenegro.

Duel između dva glavna pretendenta na titulu Komta i Đirolamija zvršen je kontaktom, posle kog je Argentinac izleteo, očešao ogradu, i vratio se bu trku na začelje kolone.

Komt je iskoristio dobar tempo i savladao Skamardija, a u samoj završnici prošao ga je i Montenegro.

Na podijum su se popeli Volt, Lošonci i Komt, četvrti je na cilju bio Montenegro, ispred Skamardija, Baldama, Konsepsiona, Andersona i Felipea Fernandeza.

Na pozicijama 10. i 11. našle su se timske kolege Davidovski i Đirolami, a Zaubek nakon udesa u prvoj trci nije startovao u drugom sprintu.

Posle vikenda u Austriji, u generalnom plasmanu vodi Komt, sa bodom prednosti u odnosu na Đirolamija.

Naredni trkački vikend zakazan je za 4. jul na Spa-Frankoršampu.