Đirolami trijumfovao u Italiji, na podijumu Komt i Montenegro, Borković sedmi

Argentinac Franko Đirolami pobednik je prve trke TCR Evropa na Valelungi.

On je osvojio pol-poziciju i vodio od početka do kraja distance.

Baldan je posle gašenja crvenih svetala odmah ušao i borbu za vođstvo, ali je izgubio zamah i ostao treći, iza Đirolamija i Komta.

Borković je na startu izgubio dve pozicije, ali je brzo savladao Andersona i Skamardija i vratio se na 10. mesto sa kog je krenuo.

Lošonci je otklizao sa staze u šestom krugu i pao na 10. mesto, dok je Volt dobio bitku za šestu poziciju protiv Davidovskog.

Ruben Fernandez imao je kontakt sa Voltom, što je Španca spustilo u plasmanu na devetu poziciju. Volt je dobio kaznu od pet sekundi za taj incident.

Felipe Fernandez savladao je krug kasnije Davidovskog za sedmu poziciju, a dok je ta bitka vođena, njima se primakao Borković.

Tri kruga su bila potrebna Srbinu da savlada Makedonca, pa se Borković bacio u poteru za timskim kolegom Fernandezom, ali mu je ponestalo vremena da ga pretekne.

Prvi je kroz cilj prošao Đirolami, ispred Komta i Baldana. Zbog nepoštovanja granica staze kaznu od pet sekundi dobio je Baldan, pa je rangiran kao četvrti.

Na poslednji stepenik podijuma popeo se Montenegro, a iza Baldana plasirao se Volt. Felipe Fernandez bio je šesti, ispred Borkovića, Davidovskog i Rubena Fernandeza. Lošonci je trku završio na 10. mestu, ispred Skamardija i Andersona.

Druga trka je na programu sutra od 15.15, a sa pol-pozicije kreće Borković.