Mihelis slavio u prvoj trci sezone na Valelungi, na podijumu Erlaher i Gerijeri

Vozač BRC rejsinga Norbert Mihelis pobednik je prve trke u novoj sezoni TCR Svetske serije.

Kako je kiša intenzivno padala do pred sam start trke, staza je bila prosušena, ali vlažna, pa su vozači na početku imali problema sa prianjanjem.

Mihelis je startovao sa pol-pozicije, ali je vođstvo izgubio u prvim metrima trke od Erlahera. Međutim, iskusni Mađar je dva kruga kasnijen vratio poziciju i brzo odmakao.

CIjanovom pilotu na repu je vozio Gerijeri, koji je nekoliko puta uspevao da ga stigne, ali ne i prestigne.
Nestor Đirolami je imao problem sa autom na startu, obišli su ga svi konkurenti, ali je uspeo da pokrene svoju “elantru”.

Žestoka bitka vodila se iza vodeće trojice. Buti je prošao Bjerka, ali je Askona nadmudrio obojicu i izbio na četvrto mesto.

Buti se nije predavao, pa je veoma agresivno obišao Askonu u narednom krugu. Zbog te borbe, ova grupa je izgubila priključak za vodećima.

Đirolami je uspeo da se popne u plasmanu do desetog mesta, ali je ostao velikih 13 sekundi iza devetoplasiranog Filipija.

U finišu trke nije bilo uzbuđenja, niti promena pozicija. Kroz cilj je prvi prošao Mihelis, ispred Erlahera i Gerijerija. Bez podijuma je ostao Buti, peti je trku završio Askona, ispred Urutije i Bjerka. U poslednjem krugu Maa je prošao Filipi, ali je Kinez u zadnjim metrima trke vratio osmu poziciju. Deseti je pored krarirane zastave prošao Đirolami, koji će u drugi sprint ući sa pol-pozicije.

Druga trka je na programu sutra od 14.25.