Dva Lukoil “hjundaija” okupirala prvi startni red na Smolensk ringu

Piloti “hjundaija” Lukoil rejsinga Ivan Lukaševič i Andrej Maslenjikov startovaće iz prvog startnog reda na prvoj trci TCR prvenstva Rusije na Smolensk ringu.

Lukaševič je u drugom segmentu kvalifikacija krug dugačak 3.357 metara prešao u vremenu 1:31.058, ostvarivši prosek od 132,7 km/h, a njegov timski kolega bio je 0.195 sekundi sporiji.

Osmorica pilota stala su u isti sekund sa osvajačem pol-pozicije.

Korejski automobili diktirali su tempo u Turing (TCR) klasi, a domaća, ruska tehnika bila im je jedini pomena vredan suparnik. To potvrđuje činjenica da su četiri “hjundaija” klasifikovana u top 5 poretku i da je njihovu kolonu uspeo da preseče trećeplasirani Mihail Mitjajev u “ladi vesti” ekipe Lada sport Rosnjeft (+0.218).

Klim Gavrilov je na prvom nastupu s “hjundaijem” svoj novi auto dovezao do četvrtog mesta (+0.470, samo 24 hiljaditinke iza njega završio je četvorostruki uzastopni i aktuelni prvak serije Dmitrij Bragin, u “hjundaiju” TAIF motorsporta (+0.712).

Kiril Ladigin bio je šesti i lošije plasirani pilot Ladinog oficijelnog tandema. Iza njega su se poređali Grigorij Burlucki u još jednom “hjundaiju”, te Lukoilovac Aleksej Dudukalo, osmi apsolutno, a najbolje rangirani vozač “audija”.

Već je Q1 runda kvalifikacija nagoveštavala šta će se u klasi Turing/TCR dešavati na prvom od sedam takmičarskih vikenda Ruskog šampionata na krugu. I u toj fazi su Lukaševič i Maslenjikov bili najbrži ispred Mitjajeva i Gavrilova.

Dudukalo je u Q2 fazu ušao kao petoplasirani, uspeo je da se ubrza za desetinku, ali su konkurenti napredovali više od njega i vozili su četiri desetinke brže nego u Q1.

U Turing/TCR klasi RSKG nastupa šesnaest takmičara, a ona će na nedeljnim trkama nastupiti u diviziji sa vozilima iz Superprodukcije, kojih na Smolensk ringu ima devet.

Prva nedeljna trka startuje u 10:50, a druga u 15:55 po srednjoevropskom vremenu. Obe počinju letećim startom, prvi sprint traje 15, a drugi 18 krugova.

Vožnje će moći da se prate posredstvom strima na Jutjub kanalu šampionata i na sajtovima www.tcr-series.com i www.tcr-series.tv.