Dvostruka pobeda “lade veste” na Smolensk ringu

Vozači Lada sport Rosnjefta ostvarili su dvostruku pobedu na otvaranju sezone Ruskog šampionata na kružnim stazama u Smolenska.

Aktuelni šampion TCR Rusija Kiril Ladigin trijumfovao je ispred timskog kolege Mihaila Mitjaeva, dok se na trećoj poziciji našao Andrej Maslenjikov u Lukoil “hjundaiju”.

Na startu je Mitjaev zadržao prvo mesto, dok su se Grigorij Burlucki u Karvil “hjundaiju” i Ladigin borili za drugo mesto.

Posle prvog kruga Mitjaev je vodio ispred Burluckog i Ladigina, dok je za peto mesto vođen veliki četvoromeč između Jegora Fokina u “ladi”, Jegora Orduževa u “audiju”, Zahara Sluckog u “hjundaiju” i Dmitrija Bragina u “audiju”.

Trka je ušla u mirniju fazu, koja je potrajala do 9 kruga kada je Vasilij Vladikin u “mazdi” Superprodukcijske klase ostao parkiran nasred staze.

Na pistu je izašlo sigurnosno vozilo, a u tom trenutku je sa oštećenim pneumatikom odustao drugoplasirani Burlucki.

Posle restarta Fokin je sleteo sa staze i pao na osmu poziciju.

U 12. krugu je počela da pada kiša i veliki broj vozača je sleteo sa staze.

Najgore je prošao Fokin koji je u 13. krugu završio u zaštitnim gumama.

Na vrhu, Ladigin je kišu iskoristio da se probije na prvo mesto ispred Mitjaeva, dok se za treće mesto vodila velika borba između dva “hjundaija”.

Slucki je u poslednjem krugu pretekao Maslenjikova, ali je vozač Lukoila uzvratio na polovini staze i povratio treću poziciju.

Bragin je posle starta sa desetog mesta na kraju bio peti, a Ivan Lukaševič u Lukoil “hjundaiju” šesti. Prvih deset kompletirali su Ordužev, Pavel Kaljmanovič u “audiju”, Ajdar Mirijev u još jednom “audiju” i Lav Tolkačov u “hjundaiju”.

Druga trka TCR Rusija na Smolensk ringu na programu je u 15:15.