Mitjajev i “lada vesta” na pol-poziciji u Smolensku

foto: Grigory Golyshev

Fabrički vozač Lada sport Rosnjefta Mihail Mitjajev obezbedio je pol-poziciju za prvu trku prve runde TCR prvenstva Rusije 2021. na Smolensk ringu.

Mitjajev je u poslednjem napadu na štopericu s “vestom sport” prešao krug dugačak 3,357 metara za 1:30.869, ostvarivši prosečnu brzinu od 132,996 km/h.

Za njim je 0.436 sekundi kasnio Grigorij Burlucki u “hjundaiju” Karvil rejsinga, koji je svoj rezultat takođe postigao u završnici sesije.

Isto tako u finišu, treću startnu poziciju obezbedio je aktuelni šampion TCR Rusija Kiril Ladigin u drugoj “vesti” Lada sporta (+0.504).

Iza ove trojke poređao se trio pulena Lukoil rejsinga, Andrej Maslenjikov – samo hiljaditinku sporiji od Ladigina – i Ivan Lukaševič (+0.542), obojica vozači “hjundaija”, i pridošlica u trofejni tim i debitant u disciplini Jegor Orudžev u “audiju RS 3 LMS” (+0.646).

Istakao se novajlija Jegor Fokin, sedmi u privatnoj “ladi vesti sport”, dok je četvorostruki TCR šampion Rusije Dmitrij Bragin imao razočaravajuće deseto vreme u “audiju” TAIF motorsporta.

Prva devetorica (od četrnaest) vozača stala su u interval od jedne sekunde za Mitjajevom.

Nedeljni sprintovi TCR Rusija na Smolensk ringu voze se u 10:45 i 15:15 po srednjoevropskom vremenu.