Engstler otvorio sezonu pobedom na Ošerslebenu

Foto: Gruppe C Photography

Luka Engstler je pobedom na Ošerslebenu otvorio svoju povratničku sezonu u TCR šampionatu Nemačke.

Mladi pulen Hjundai tima Engstler trijumfovao je ispred Dominika Fugela u “hondi” i njegovog mlađeg brata Marsela, takođe u “siviku”.

Na prvim kvalifikacijama u sezoni pol-poziciju je u vremenu 1:30.625 osvojio debitant u takmičenju, Danac Martin Andersen, takođe u Engstler “hjundaiju”. Iako je dominirao na oba treninga u petak, Luka je ovog puta bio oko dve i po desetinke sporiji i završio je kao drugi. To je jedina dosad vožena sesija vikenda koju 21-godišnjak iz Vigenzbaha nije okončao kao lider.

Drugi startni red red popunila su braća Fugel, Dominik ispred Marsela. Peti je bio Niko Gruber u još jednom “hjundaiju” Tima Engstler, za kojim su se poređali debitant Jonas Karklis u “hjundaiju” i Rene Kirher u Etinger “folksvagenu”.

Pobednik trke odlučen je na startu. Andersen je loše krenuo s pol-pozicije i već pre prve krivine pao je na četvrto mesto. Engstler je odmah poveo ispred braće Fugel i tako je formiran kvartet koji se blago odvojio i u kom se pozicije nisu menjale tokom prve polovine distance.

Više aktivnosti viđeno je u sredini kolone, u bici za devetu poziciju između “opela” Filipa Regenšpergera i “VW golfa” Šimona Ladnjaka.

Kirher je u trećem krugu preoteo sedmo mesto od debitanta Erika Skalvinija u Vimer verk “kupri leon kompetision”, ali je zbog preranog starta kažnjen prolaskom kroz boks i stoga je pao na 16. poziciju.

Borbenom vožnjom istakao se Skalvini, koji je u trku ušao sa 10. mesta. Posle raspleta dvoboja s Kirherom, viceprvak TCR Italija iz 2017. započeo je duel sa Karklisom. Prvi put je prestigao Litvanca uz kontakt, pa mu je naređeno da ga propusti, dok je iz drugog pokušaja izveo čisto preticanje.

Poredak u vodećoj grupi promenjen je u 10. krugu, kada je Gruber preoteo četvrto mesto Andersenu i počeo da se primiče trećeplasiranom Marselu Fugelu. Danca je na dve trećine distance savladao i Skalvini, koji je izbio na petu poziciju.

Dominik Fugel se tokom trke mučio da smanji zaostatak za Engstlerom, ali je u poslednjih pet krugova morao da brani svoje drugo mesto od Marsela Fugela. I Gruber je prvobitno nameravao da napada, ali je i on morao u defanzivu pred Skalvinijem. Italijan je u poslednjem krugu ipak pronašao prolaz pored Austrijanca i preoteo mu je četvrto mesto.

Engstlera od starta do karirane zastave niko nije mogao da ugrozi i njegova pobeda nije dolazila u pitanje. O tome svedoče i najbrži izvezeni krug trke od 1:31.930 (prosek 143,6 km/h) i prednost od 2.927 sekunde na cilju u odnosu na prvog pratioca.

„Naravno da sam veoma zadovoljan početkom”, kazao je 21-godišnji Engstler. “Možda je delovalo lako, ali nije tako bilo. Do kraja sam da budem potpuno koncentrisan. Važno je da sam osvojio 25 bodova za početak, sutra idemo dalje.“

Foto: Gruppe C Photography

Lukin prvi pratilac bio je Dominik Fugel, koji je odoleo Marselovom pritisku. Braću iz Hemnica je na kraju razdvajala desetinka i po.

Dominik je posle trke kazao: „Start mi je bio relativno dobar i pokušao sam da forsiram. Ali, Luka je bio značajno brži i onda sam probao da držim distancu da bih na kraju mogao da napadnem. To se nažalost nije isplatilo, naprotiv. Probali smo nešto s pritiskom u gumama i pokazalo se da je onaj kod mog brata bio bolji. Na kraju je on mogao mnogo jače da napada nego što je sa mnom bio slučaj, pa sam zato morao da pazim da ne izgubim drugo mesto. Zato sam zadovoljan konačnim rezultatom. Razume se da u duelu s bratom pazite više nego kad se borite s nekim drugim vozačem. Tako je među braćom: svako bi da bude najbrži, opet više nego kod ostalih vozača. Ali, znamo da Honda stoji u prvom planu i da moramo da obezbedimo dobar rezultat za tim.“

Marselov komentar bio je kraći: „Naravno da sam na kraju hteo da sustignem brata, ali nisam želeo previše da rizikujem i radije sam osigurao dobar rezultat. Već se u kvalifikacijama pokazalo da nismo daleko. To nam je dalo samopouzdanje za trku, a u njoj se i potvrdilo.“

Na korak do podijuma ostao je Skalvini, Gruber je morao da se zadovolji petim mestom, uz upisanu pobedu u Honda junior čelendž kategoriji. Andersenov pad u plasmanu zaustavio se na šestoj poziciji, sledili su još jedan junior Regenšperger i Karklis.

Gruber je u prvi plan istakao svoj rezultat u juniorskoj kategoriji: „Izuzetno se radujem, ovo je bio dobar početak sezone. Solidno sam startovao, a onda sam kontrolisao zbivanja. Nisam toliko mnogo forsirao, moj glavni cilj ove godine je Honda junuor čelendž, zato sam malo pazio na gume. Sa stanovišta tima, a i s mog, ovo je super uspeh.“

Top 10 poredak zaključili su debitant Patrik Zing u “hjundaiju” i Poljak Albert Legutko u “hondi”. Legutko se pokazao dobro jer zbog tehničkih problema nije izvezao nijedan krug na kvalifikacijama, pa je startovao s poslednje, sedamnaeste pozicije.

Kirher se posle kaznenog prolaska kroz boks dovoljno oporavio da završi kao jedanaesti, ispred sestrinskog “golfa” koji je vozio Šimon Ladnjak.

Pobedu u Trofej kategoriji namenjenoj vozačima džentlmenima upisao je Roland Hertner iz Hjundai tima Engstler.

Prvi ovogodišnji vikend TCR Nemačka nastavlja se nedeljnim programom koji će u 9:40 otvoriti kvalifikacije, a u 14:10 zatvoriti trka 2.