Erlaher izgubio vođstvo u TCR Svetskoj seriji: To je trkanje, nekad ga volimo, nekad ga mrzimo

Ekipa Cijan rejsing izašla je kao vodeća u generalnom plasmanu TCR Svetske serije u poretku timova posle dve trke na argentinskoj stazi La Pedrera.

Ma Ćinghua je najuspešniji vozač švedske ekipe, koji je prvi sprint završio kao četvrti, dok se u drugom popeo na drugi stepenik podijuma.

“Prva trka je bila veoma izazovna, startovao sam na slikovima, iako je staza bila mokra. Ipak, uspeo sam da kontrolišem auto, jedino je šteta što je izašlo sigurnosno vozilo, jer je sav moj trud anuliran. U drugoj trci sam primetio da konkurenti baš forsiraju, pa sam rešio da pričuvam gume, i tek kasnije sam se odlučio da pretičem. Bio je to težak vikend za naš tim, ali smo osvojili solidnu količinu poena”, rekao je Ma.

Jan Erlaher bio je najbrži u kvalifikacijama, ali je na kraju ostao bez vođstva u generalnom plasmanu.

“Pol-pozicija je bila jedina dobra stvar vikenda. U prvoj trci sam gubio prianjanje jer se staza sušila. Osećam se veoma loše jer sam drugu trku zavrio u zidu, posebno zato što će ekipa imati mnogo posla. To je bio snažan udarac, i izgubio sam dosta poena. Ali to je trkanje, nekad ga volimo, nekad ga mrzimo. Siguran sam da ćemo se vratiti još jači na dve australijske runde, jer imamo dobar auto”, kazao je Erlaher, koji sada zaostaje četiri poena za lider u seriji Norbertom Mihelisom.

Santjago Urutija i Ted Bjerk nisu završili prvu trku zbog oštećenja. Urugvajac je u drugom sprintu i kažnjen, što ga je spustilo u plasmanu.

“U kvalifikacijama smo bili dobrei, ali trke nisu bile onakve kakvim smo se nadali. Staza je bila prljava i nije bilo lako. Prvi sprint nisam završio, ali sam bar u drugoj osvojio nešto poena”, dodao je Urutija.

“Ceo vikend je bio pun obrta. U drugoj trci sam imao odličan start, bio sam u prilici da pretičem. Suprotno od vikenda u Urugvaju, ovaj je bio loš. Sad je trenutak da se napune baterije i da se dobro pripremimo za poslednja tri vikenda u novembru”, ispričao je Bjerk.