Đirolami pobednik druge trke u Argentini, drugi Ma, treći Haf

Argentinac Nestor Đirolami trijumfovao u drugoj trci TCR Svetske serije na stazi La Pedrera u Argentini.

On je sa pol-pozcije odlično ošao u sprint, praćen lokalnim trkačem Karosom i Hafom.

Kad je Erlaher udario u graničnik od guma, koja je napravila karambol i pomor lokalnih trkača, na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, iza kog su vožena četiri kruga.

Na restartu je Đirolami dobro krenuo, a iza njega su se našli Haf i Ma, a nešto dalje ostao je Mihelis. Askona je otklizao ka zidu, udario bočno i otišao u boks, gde je trku i završio.

Erlaher je posle prvog kruga nakon restarta nadoknadio dve pozicije, našavši se iza timskog kolege Urutije, kojeg je savladao nekoliko krivina kasnije i izbio na sedmu poziciju.

Posle incidenta između Ferviša i jednog lokalnog trkača, Erlaher i Urutija su se pomerili na pozicije pet i šest, dok je Ferviš pao na sedmo mesto.

U poslednjih deset minuta prva trojica su vozila veoma blizu, dok je Erlaher pokušavao da sustigne vodeće i nadoknađivao skoro sekundu po krugu.

Ma je uz kontakt uspeo da savlada Hafa za drugo mesto, a njihova bitka je dodatno primaklo pratioce Mihelisa i Erlahera.

U finišu trke, Ma je bio sasvim blizu Đirolamiju, ali nije uspeo da ga pretekne. Treći stepenik podijuma pripao je Hafu.

Prava drama desila se u spletu poslednjih krivina kad je došlo do kontakta između Mihelisa i Erlahera. Francuz je ušao u preticanje, ali ga je Mađar lansirao u zid.

Mihelis je prošao kroz cilj kao četvrti, ispred Urutije, Ferviša i Bjerka, dok je Erlaher klasifikovan kao ukupno 16, odnosno osmi u poretku TCR Svetske serije.

Karavan u novembru ide u Australiju, gde će se od 3. do 5. voziti na Sidnej motosport parku, a nedelju dana kasnije na čuvenom Bathurstu.