Erlaher: Moramo da se fokusiramo na poboljšanje maksimalne brzine “lynk&co”

Cijan rejsing ove godine učestvuje u TCR Svetskoj turneji sa četiri automobila “lynk&co”, a prvi vikend u Portimau ocenjen je kao uspešan.

U drugom sprintu njihovi vozači Santjago Urutija i Ted Bjerk su završili na 1-2, a najbolje plasirani vozač u kvalifikacijama bio je Ma Ćinghua.

Dvostruki svetski šampion Jan Erlaher je obe trke na portugalskom autodromu završio na sedmom mestu.
Urutija je drugu trku, u koju je ušao sa pol-pozicije, vodio od starta do cilja.

“Sjajan je osećaj početi novu sezonu pobedu. Borili smo se žestoko da ostvarimo taj rezultat i stvarno sam zahvalan celom timu koji je učestvovao u razvoju nove generacije automobila. I dalje smo daleko od onoga što smo želeli u smislu tempa, ali nastavljamo da radimo”, rekao je Urutija.

“Dvostruka pobeda je lepa nagrada za sav trud koji smo uložili tokom zime”, dodao je Bjerk. “Srećan sam što smo osvojili solidnu količinu poena, to je ono što moramo da nastavimo da radimo tokom cele godine”.

Erlaher je u obe trke ušao sa 11. pozicije i u oba slučaja napredovao je neverovatnih šest mesta.
“Iako sam lično očekivao više od vikenda, srećan sam što je ekipa osvojila 1-2. Ja sam imao dve odlične trke, sa mnogo preticanja, ali sad moramo da se fokusiramo na maksimalnu brzinu, koja je bila problem tokom celog vikenda”, priznao je Erlaher.

“Dobar početak sezone za celu ekipu. Moja prva trka je bila solidna, ali sam imao određenih problema tokom drugog sprinta i na tome moramo da radimo. Jedva čekam nastavak sezone na Spa-Frankoršampu”, otkrio je Ma.

Najbolje plasirani vozač švedske ekipe je Ted Bjerk, koji posle prvog vikenda zauzima petu poziciju u generalnom plasmanu sa 37 poena. Iza njega je Urutija sa 30, sedmi je Erlhaer sa 28, a Ma je osmi sa 26 osvojena boda.

Sledeći trkački vikend TCR Svetske serije biće vožen sa TCR Evropom i TCR Beneluksom na Spa-Frankoršampu od 26. do 28. maja.