Mihelis poveo u generalnom plasmanu TCR Svetske serije: “Elantra” je ove godine brza i pouzdana

Hjundai motorsport i ekipa BRC rejsing započela je sezonu u TCR Svetskoj seriji sa dve “elantre” koje voze Norbert Mihelis i Mikel Askona.

Na prvom vikendu oba trkača su bila više nego uspešna, Mihelis je slavio u prvoj trci ispred Askone, dok su u drugoj bili osmi i četvrti.

Mađar je posle vikenda u Portugalu vodeći u generalnom plasmanu sa 57 poena, a Španac ima 55.

Iako se činilo da auto italijanske ekipe nema tempo tokom treninga, u kvalifikacoija su pokazali da su itekako spremni za novu sezonu.

U prvom sprintu su obe “elantre” izgledale nadmoćno. U drugoj trci, u kojoj je dva puta intervenisalo sigurnosno vozilo, Askona i Mihelis su startovali sa devetog i desetog mesta, napravili su ogroman napredak kroz gužvu.

“Odlazim iz Portugala kao lider i to je fantastično, najbolji način da se započne sezona”, rekao je Mihelis. “Želim da se zahvalim celoj ekipi jer je moja “elantra” bila brza i pouzdana, uradili su sjajan posao. Bilo je nekoliko odličnih borbi na stazi, posebno u drugoj trci, nadam se da će tako biti i u ostatku sezone”.
Njegov timski kolega Askona složio se da je auto veoma pouzdan.

“Ono što smo pokazali u kvalifikacijama nastavili smo u trkama. Nije bilo lako, morao sam da se branim tokom oba sprinta, ali je auto bio odličan i napravili smo izuzetan rezultat. Nadam se da će i naredni vikend biti podjednako uspešan, a na nama je da se pripremimo najbolje moguće”, dodao je Askona.