Koronel vodeći u TCR Evropa: U Komtuju nema timskih naredbi, trkamo se kako hoćemo i možemo

Turing veteran Tom Koronel započeo je svoju 34. automobilističku sezonu.

On se ove godine takmiči u TCR Evropa sa “audijem RS3 LMS” belgijsog tima Komtuju rejsing, a posle prvog vikenda u Portumau i jednog trećeg i jednog prvog mesta vodi u generalnom plasmanu ove serije.

“Pre svega, zahvalan sam mojim sponzorima što sam ponovo deo trkanja na najvišem nivou. Odličan start sezone, to je ono što mi je trbalo”, rekao je Koronel.

On je na prvom treningu na Alagrveu bio najbrži od svih trkača u TCR Evropa, a u ukupnom poretku u kvalifikacijama ponovo je bio najbolji, odnosno sedmi ukupno.

“Propustio sam nešto vremena na treninzima jer smo isprobavali različite varijante setapa, zbog pneumatika koje ne poznajemo. U prvoj trci sam dobio jak udarac od Urutije, zatim od Erlahera, ali sam na sreću uspeo da se održim na stazi. Posle sam izveo sjajan manevar dok sam preticao Filipija, to je odjeknulo na društvenim mrežama. Bilo je rizično, ali morao sam”, priznaje trkač iz Nardena.

U drugom sprintu Koronel je izbio na drugo mesto u ukupnom poretku, ali su ga do kraja distance prošli Ferviš i Askona.

“Cela trka je bila odlična, iako je dva puta izlazilo sigurnosno vozilo i što smo morali da radimo sve ispočetka. Imao sam nekoliko sjajnih bitaka, posebno sa Fervišom i Hafom. Nije bilo timskih naredbi, trkači smo se kako smo hteli i mogli, i hvala Komtuju rejsingu na tome”.

Koronel deli vodeću poziciju sa timskim kolegom Džonom Filipijem sa sakupljenih 80 poena, čak 35 više od trećeplasiranog Smita.

Sledeća stanica TCR Evropa je ulična staza Po u Francuskoj.