Erlaher pobednik prve trke na Spa, u TCR Evropa najbolji Pauvels, Borković odustao

Vozač Cijan rejsinga Jan Erlaher pobednik je prve trke zajedničkog vikenda TCR Svetske serije i TCR Evropa na Spa-Frankoršampu.

On je startovao sa pol-pozicije i bez ikakvih poteškoća završio na najvišem stepeniku podijuma.

Drugo mesto zauzeo je Franko Đirolami, dok je treći stepenik podijuma pripao Santjagu Urutiji.

Najbolje plasirani vozač TCR Evropa bio je Kobe Pauvels, koji je tokom cele distance hrabro odolevao pritisku Toma Koronela. Holanđanin je na kraju trke izgubio čak dve pozicije od Roba Hafa i Frederika Ferviša, ali je ostao drugoplasirani u svojoj seriji, dok je treći bio Džon Filipi (ukupno deseti).

Veliki karambol dogodio se u drugom krugu, započeo ga je Askona, koji je imao kontakt sa nekoliko automobila, zatim otišao široko i preko šljunka se vratio na stazu. Bitka je nastavljena, a rezultirala je udarcem Borkovića u Bargvanu, što je obojicu izbacilo iz trke, dok je Askona pao na začelje, ali je nastavio trku.

Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a na restartu nije bilo incidenata, iako se kolona od 20 automobila skupila.

Najveći napredak u poretku zabeležio je Ferviš, kome je Spa domaća staza. On je sa 15. startnog mesta na kraju stigao na cilj kao šesti, ispred Koronela, Mihelisa, Bjerka i Filipija, Ma Ćinghua je bio 11, ispred Davidovskog, Brauna, Fernandeza, Smita i Askone.

Nekolicina vozača dobila je opomenu za nepoštovanje granica staze, pa nije sigurno da će rezultat na kraju trke biti i konačan.

Drugi sprint je na programu sutra od 11.40, a sa pol-pozicije kreće Filipi.