Erlaher zadržao vođstvo u generalnom plasmanu TCR Svetske serije, Cijan rejsing ubedljiv u timskom poretku

Ekipa Cijan rejsing zadržala je vođstvo u poretku timova, a Jan Erlaher je lider među vozačima i posle vikenda u Urugvaju.

U prvoj trci na El Pinjaru trijumfovao je Santjago Urutija, dok je u drugoj briljirao Ma Ćinghua. Druga dva vozača švedske ekipe pela su se na podijum, Ted Bjerk je bio drugi u prvom sprintu, a Erlaher treći u drugom.

“Bio je to neverovatan vikend. Pol-pozicija i pobeda, veoma sam srećan. Hvala svima koji su to učinili mogućim, a posebno hvala publici koja me je bodrila u tolikom broju. Otstalo je još mnogo trka do kraja sezone, pa ne smemo da se uljuljkamo, čeka nas mnogo posla”, rekao je lokalni heroj Urutija.

“Nemam reči da opišem osećaj”, rekao je Ma, kome je to bila prva pobeda ove sezone. “Bilo je teško zadržati Askonu iza sebe. Ponosan sam što sam kineski vozač u kineskom automobilu koji je slavio na najvišem svetskom turing nivou”.

“Dobar je osećaj biti na podijumu i osvojiti tako mnogo poena za vikend. Sada smo fokusirani na trke u Argentini, gde se nadam da možemo da ponovimo uspeh”, dodao je Erlaher.

“Kvalifikacije su prošle dobro, a u trkama sam bio solidan. Radovao sam se zbog Urutije i njegove pobede na domaćoj stazi. Kao ekipa, zaista smo imali odličan vikend”, kazao je Bjerk.

Sledeći trkački vikend TCR Svetske serije održava se na stazi San Luiz u Argentini, već sledećeg vikenda.