Evo šta ste 2019. najviše čitali: Koji srpski vozači su bili najpopularniji na Serbiaringu protekle godine

U godini za nama naš portal je pokušao da na najbolji mogući način otprati sve srpske automobiliste na internacionalnoj sceni.

Iako nije imao celosezonski nastup ni u jednoj seriji, Nikola Miljković je bio i ostao ljubimac naše publike. Posle gostovanja u CEZ na Grobniku, napravili smo zanimljiv razgovor sa njim i hrvatskim inženjerom Miroslavom Rastovićem. Ideje i želje njih dvojice, koji uključuju i makedonskog automobilistu Igora Stefanovskog, izazvale su najveće interesovanje od svih tekstova o mladom beogradskom trkaču, ali i od svih tekstova uopšte. Tu priču možete pročitati ovde.

Dušan Borković započeo je sezonu u TCR Evropa, ali je nije završio posle incidenta na Red bul ringu. Ovaj slučaj izazavao je veliko interesovanje na našem portalu, ali i u nekim nespecijalizovanim medijima. Svi tekstovi vezani za ovaj incident bili su u žiži interesovanja danima.

Izveštaji sa Borkovićevih nastupa u TCR Evropa, ali i na Serbija reliju bili su među najposećenijim na našem portalu, a najčitaniji tekst sa Red bul ring možete pročitati ovde.

Zoran Kastratović uvek je u samom vrhu popularnosti Serbiaringu, a posebnu pažnju izaziva ono što on konstruiše i pravi za aktuelni trkački automobil. On je ove godine prvi put vozio “ševrolet RML kruz” u kojem je Ivan Miler osvojio šampionsku titulu u WTCC, a našim čitaocima je najzanimljivija bila najava CEZ sezone koju je Kastro ekskluzivno za naš portal dao u februaru. Tu najavu možete pročitati ovde.

Dvojica srpskih trkača koji su 2019. prvi put izašli na svetsku autmobilističku scenu su Jovan Lazarević i dr Predrag Šainović. Lazarević je debitovao u Porše karera kupu Italija, a njegova najava naredne sezone bila je najčitanija od svih tekstova vezanih za mladog Kraljevčanina. Šainović je prvi put imao celosezonski angažman u Tvingo kupu, a najveće interesovanje izazvala je sama najava njegovog izlaska na internacionalnu scenu u martu 2019. godine koju je preuzeo i Kurir.rs. Jovanovu priču o planovima za 2020. možete pročitati ovde, a podsećanje na Peđinu najavu sezone 2019. ovde.

Milovan Vesnić još jedan je od veterana na internacionalnoj sceni, a posle niza titula u različitim kategorijama, ove godine je postao prvi Srbin TCR šampion. Naš portal ga je na tom pohodu otpratio detaljno, a čitaocima je najzanimljivija priča bila ona iz Brna, kad je Užičanin osvojio naslov. Taj tekst možete pročitati ovde.

Nemanja Milovanović osvojio je CEZ titulu, a taj poduhvat je bio tim veći jer je vozio auto sa DSG menjačem, dok su direktni konkurenti imali sekvencijalni. Milovanović je minule sezone pokazao impresivno umeće vožnje po kiši, a vama je najzanimljivija priča bila upravo na tu temu. Nemanjinu izjava sa Grobnika možete pročitati ovde.

Rudi Pešović započeo je sezonu u TCR Istočna Evropa, ali je odvezao samo dva vikenda.  Njegov povratak na stazu posle teškog udesa u Belgiji septembra 2017. nije bio lak, a svoja osećanja pred Hungaroring Pešović je podelio sa našim čitaocima i to možete pročitati ovde.

Od članaka koji nisu direktno vezani za naše vozače, vašu pažnju je izazvao tekst sa starta sezone TCR Evropa i TCR Istočna Evropa na Hungaroringu. WTCR je tada bio glavni program, ali je ukazana čast i gostima iz nižih kategorija zajedničkim fotografisanjem na startno-ciljnom pravcu mađarskog autodroma. Taj tekst nalazi se ovde.

Takođe je kiks ekipe HART na na četvoročasovnoj trci IMSA Mišlen čelendža na Dejtona spidveju izazavao veliku pažnju naših čitalaca, pa vas podsećamo i na taj tekst koji možete da pogledate ovde.