Ferviš za Serbiaring: TCR svetska serija će porasti tek posle velikog finala

Tokom trkačkog vikenda TCR svetske serije i TCR Evrope, razgovarali smo sa vozačem ekipe Komtuju rejsing u TCR svetskoj seriji, Frederikom Fervišom.
Belgijski trkač je u dosadašnjem toku sezone osvojio tri podijuma, i nalazi se na sedmom mestu u poretku, 60 poena iza vodećeg Jana Erlahera. Ujedno, on je trenutno vodeći na TCR Svetskoj rang listi.

Kako komentarišeš svoju TCR sezonu do sada i kako ti izgleda koncept TCR svetske serije?

“Sezona je do sada bila dobra, osvojio sam podijum u Portugalu, ali sam na Spa-Frankoršampu imao veoma težak vikend. Imali smo konkurentan auto, ali i probleme, tako da nismo osvojili dovoljno poena, što je dovelo do toga da smo niže u poretku. Izgubio sam dosta skupih bodova, jer sam i prošlog vikenda izgubio podijum zbog tehničkih problema”.

“Koncept je dobar, jer je morala da postoji alternativa za WTCR i tek smo krenuli, ali mislim da, tek kad stignemo do velikog finala, verujem da će to biti trenutak gde će šampionat porasti. Vikend sa milionskom nagradom će se desiti, što će biti vrlo važno za šampionat”.

Kako vidiš novi “RS3 LMS” u odnosu na prethodnu verziju?

“Novi RS3 je unapređen po mnogo osnova, a sada je već tri godine star. Radio sam na razvoju ovog automobila. Bili smo fokusirani da dobijemo što bolje povratne informacije od klijenata, jer je ovo klijentski automobil i zbog toga je Audiju važno njihovo mišljenje.

Sistem kočnica je bolji nego u prethodnom modelu i sada je dosta lakše generalno da mehaničari rade nad njim.

Priča se da će Audi prekinuti sve trkačke programe od 2024. Šta to dugoročno znači za tebe?

“Ne znam, nemam nikakvu ideju”.