Fina podešavanja: TCR Italija menja sportski pravilnik za 2019, ovo su noviteti

Sportski pravilnik TCR prvenstva Italije doživeće izmene uoči nastupajuće sezone.

Konačnu verziju regulative definitivno će potvrditi odgovarajuće telo nacionalnog auto-kluba, a mi donosimo spisak promena, od kojih su najznačajnije novi princip formiranja startne rešetke za drugu trku vikenda i drugačija skala hendikep težina.

Kako je ranije predviđeno, šampionat dodeljuje pet titula. Najvažnija je vozačka u apsolutnom poretku, slede Nacionalni DSG trofej, rezervisan za učesnike sa odgovarajućom tehnikom transmisije, Nacionalni trofej U21, namenjen pilotima rođenim 1. januara 1994. i kasnije, Nacionalni trofej za vozače amatere, odnosno one kojima takav status prizna sportska komisija Auto-kluba Italije, te Nacionalni trofej za timove/proizvođače. U poslednju kategoriju ubrajaju se pravna lica, timovi sa validnom licencom, tjuneri i iznajmljivači automobila.

Program svakog vikenda podrazumeva dva sprinta od po 25 minuta + 1 krug. Tu nema ničeg novog, ali ima u predigri za trke. Takmičarima su na raspolaganju treninzi od 50 minuta i jedan jedini turnus kvalifikacija od 25 minuta.

Startna rešetka za trku 1 popunjava se na osnovu vremena postignutih u tim 25-minutnim kvalifikacijama. S druge strane, kriterijum za formiranje startne liste za trku 2 menja se treći put u tri godine.

Podsećamo da su 2017. kvalifikacije vožene u dve runde, prva je raspoređivala automobile za prvi, druga za drugi sprint. Dakle, prikazana brzina bila je apsolutno merilo. Godinu potom, Italijani su pribegli inverziji, pa je osmoplasirani na cilju trke 1 sticao pol-poziciju za trku 2, i tako redom, sve do pobednika koji bi drugu vožnju započeo s osmog mesa.

Ove godine primenjuje se treća varijanta, i opet s inverzijom, ona počinje od vlasnika osmog vremena u kvalifikacijama, kome sleduje idealno startno mesto za trku 2.

Šampionat je otvoren za sve homologirane TCR automobile, a prema listi koju utvrđuje WSC, vlasnik i promoter TCR koncepta. Međutim, Italijanski sportski savez može da odobri učešće i “gostujućem automobilu”, koji uživa popust u odnosu na standardni tehnički pravilnik, i/ili vozaču – u oba slučaja, nastup je transparentan i ne donosi bodove.

Na sve automobile biće primenjen Balans performansi i kriterijum izračunavanja kompenzacionih težina kakve odredi WSC. Učesnici su u obavezi da primene sve BoP promene, kako tokom sezone budu donošene.

TCR Italija primenjuje i hendikep težine, namenjene trojici bodovno najuspešnijih vozača sa prethodnog takmičarskog vikenda. Kada dva pilota osvoje podjednak broj poena, uspešnijim se smatra onaj koji je više bodova upisao u prvom sprintu.

Najuspešnijem vozaču sleduje dodatak od 15 kilograma za idući vikend, a njegovim najbližim pratiocima 10, odnosno 5 kg viška. Te težine su prepolovljene u odnosu na prošlogodišnju skalu, koja je predviđala hendikep od 30, 20 i 10 kg. Takmičari/ekipe koji debituju u seriji posle prve runde sezone imaće jednokratni balast od 15 kilograma.

U svakoj trci bodove stiču prva desetorica, najboljem pripada 20. Za konačni zbir uzima se 12 najboljih rezultata iz 14 sezonskih trka. Po bod donose i svaka pol-pozicija i najbrži krug u trci. U slučaju da jedan automobil dele dva pilota, ovi bonus poeni upisuju se obojici, bez obzira na to ko je rezultat ostvario.

Kao i 2018, Mišlen je ekskluzivni liferant guma za TCR Italija i za svaku rundu takmičarima sleduje najviše 12 slik pneumatika. Na prvom vikendu, svih 12 su novi, a na svakom sledećem među gumama će biti 8 novih i 4 markirana, preneta sa neke od prethodih rundi.

Najzad ACI Sport je kao organizator serije obećao poklon dobrodošlice – 2 besplatna Mišlen pneumatika za svaki automobil prijavljen za šampionat do 28. februara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*