Nil i Šeden zajedno na 12 sati Bathursta: Gotovo pre nego što je i počelo

Nekadašnji trofejni BTCC tandem Gordon Šeden – Met Nil ovog vikenda je ponovo ujedinjen za nastup na trci 12 sati Bathursta, koja otvara Interkontinental GT čelendž sezonu.

Šeden i Nil bili su dugogodišnji dvojac fabričke BTCC Honde u Timu Dajnemiks, a na stazi Maunt Panorama na raspolaganju im je prvi put stajao #3 “audi R8 LMS” ekipe MPC, sa trećim vozačem Pitom Storijem, takođe Britancem.

Ova zanimljiva priča nije se ni razvila kako valja, a već je doživela prevremeni kraj. “Audi” je oštećen na današnjem otvarajućem polučasovnom jutarnjem treningu, koji je vozio Stori, i avantura britanske posade je završena.

Šeden je prokomentarisao: “Nažalost, naša avantura na Bathurstu završena je pre nego što je i počela zbog oštećenja pretrpljenih na prvom treningu rezervisanom samo za amatere. Šteta je nepopravljiva, vozač je u redu.”

Na 12 sati Bathursta učestvuje još nekoliko vozača iz Svetskog kupa turing automobila, prošlogodišnjih i budućih. Osim Šedena, koji već može da pakuje kofere za put kući, na Maunt Panorami se nalaze i Niki Katsburg, Augusto Farfus i Frederik Ferviš.

Hjundai WTCR piloti Farfus i Katsburg trkaju se u “BMW-ima”, a Holanđanin tradicionalno brani boje Audi sporta.