Finale u Portimau otkazano, čeka se odluka FIA o novom datumu

WSC grupa objavila je da će finale TCR Svetske liste, koje je bilo zakazano za mart u Portimau na autodromu Agarve, biti odloženo.

Odluka je doneta posle dobijanja FIA statusa za TCR Svetsku seriju, a sve u cilju da se izbegne dodela dve svetske titule u jednoj godini.

Prema istom saopštenju, kvalifikovanje za ovaj događaj će biti izmenjeno, te 15 vozača koji su vozili TCR Svetsku seriju neće biti automatski uključeni u finale.

To će otvoriti priliku ostalim takmičarima iz različitih TCR serija da se pojave na ovom finalu, čiji će datum i mesto biti nakadno objavljeni.

Ipak, trkači koji su se prijavili za Portimao, dobiće automatsku pozivnicu za novi datum, ali je ostalo nejasno šta će se dogoditi sa automobilistima koji su to učnili a vozili su TCR Svetsku seriju. Jedino što se zasigurno zna jeste da će titula nositi oznaku FIA.

“Odlučili smo se za ovo zbog niza logičnih faktora”, rekao je Marčelo Loti, predsednik WSC grupe.

“Kad je postalo jasno da ćemo imati dva svetska finala u jednoj godini, morali smo da potražimo rešenje, kako iz sportske perspektive, tako i za naše takmičare, pa je pomeranje imalo najviše smisla. S obzirom na to da su i ove godine planirane FIA Motorsport igre, to bi bila tri velika takmičenja za godinu dana. Finala će biti i nosiće oznaku FIA”, pojasnio je on.