Komtuju posle prekida saradnje sa Audijem: Teško da ćemo se naći na startu sezone FIA TCR Svetske serije

Ekipa Komtuju rejsing prekinula je saradnju Audijem i najverovatnije neće učestvovati u FIA TCR Svetskoj seriji u sezoni 2024.

Saradnja je trajala od 2017, a prekid će uticati na celokupni program ovog tima.

“Još nismo doneli konačnu odluku ni za jedan TCR šampionat”, rekao je Žan-Mišel Bart, vlasnik i šef belgijske ekipe.

“Jasno je da je prekid saradnje sa Audijem doveo u pitanje učešće na najvišem nivou. Na tržištu postoje mnogi automobili i vozači, a mi imamo znanje i radnu snagu. Naši rezultati su globalno izvanredni i bila bi velika šteta da ne budemo na startu nove sezone”, dodao je Bart, koji nije isključio saradnju sa nekom drugom fabrikom koja proizvodi TCR automobile.

“Išli bi u FIA TCR Svetsku seriju samo pod uslovom da budemo deo zvaničnog programa nekog proizvođača, ali za to će biti teško pronaći adekvatnog trkača.

Bart se osvrnuo i na TCR Evropa, gde je Tom Koronel osvojio titulu u 2023.

“Što se tiče regionalnih i lokalnih serija, na našim potencijalnim kupcima će biti odluka da li i gde žele da voze, što je, podsećam, i osnova TCR koncepta”.

On je dodao da je glavni fokus Komtuju rejsinga Aston Martin GT3 program.

“Energiju ćemo usmeriti na novu saradnju sa Aston Martinom i na model “vintidž GT3″. Jednom smo u prvoj GT sezoni osvojili titulu, pa sam siguran da ćemo i ove godine pokazati da može da se računa na nas”.