Fulin lako do trijumfa na Mostu, na podijumu Čižek i Homola

Češki automoblista Petr Fulin, koji ovog vikenda vozi TCR Istočna Evropa u “audiju” ekipe Aditis rejsing, pobednik je prve trke ove serije na autodromu Most.

On je startovao sa prve pozicije, ali je do prve krivine izgubio vođstvo, jer ga je prošao Petr Čižek, koji je prethodno obišao i Davita Kadžaju.

Međutim, iskusni Čeh je brzo vratio lidersku poziciju i tako završio trku.

Kadžaja je nekoliko krivina posle starta promašio tačku kočenja i prošao kroz šljunak, pa je nastavio da se borei za sedmo mesto, dok je na treće izbio lider serije Mato Homola.

Prva trojica su imala srazmerno jednostavan posao, dok se iza njihovih leđa odvijalo nekoliko veoma zanimljivih borbi.

Adam Kout i Đakomo Germandi vodili su žestoku borbu za petu poziciju, koja je rezultirala velikim oštećenjima na njihovim automobilima. Italijan je izgubio peto mesto, a zatim i šestu poziciju od Petera Fulina juniora.

Ništa manje zamimljivo nije bilo ni oko desetog mesta. Čepijel je prvo imao duel sa Kadžajom, koji je završio u svoju korist, a onda je Gruzina napadao i Knego, ali nije uspeo da ga obiđe, uprkos oštećenjima na njegovom autu.
Valers i Citera su takoće bili u žaru borbe, a njihov duel je bio pod istragom.

Prvi je kroz cilj prošao Fulin, ispred Čižeka i Homole, četvrti je na cilju bio Kirher, zatim Fulin junior, Germandi, Čepijel, Kadžaja i Knego.

Druga trka je na programu sutra od 12.10.