“Hjundai” na pol-poziciji na Kazanj ringu, prvih osam u pola sekunde

Vozač “hjundaija i30 N TCR” Ivan Lukaševič osvojio je pol-poziciju za prvu trku treće runde TCR Rusija na Kazanj ringu.

Idealno startno mesto za prvi sprint vikenda pilot Lukoil rejsinga obezbedio je krugom 1:26.775 (prosek: 144,207 km/h), postignutim u drugom pokušaju u Q2 segmentu kvalifikacija.

Time je Lukaševič za 27 hiljaditih nadmašio svog timskog kolegu u “audiju RS 3 LMS”, Alekseja Dudukala i pomerio ga je na drugu poziciju. Dudukalo je 3.476 metara dugačak krug u svom prvom Q2 pokušaju izvezao za 1:26.802, dugo je bio provizorni lider poretka, ali kasnije nije uspeo da to vreme poboljša.

Klim Gavrilov je s “hjundaijem” obezbedio treće startno mesto, a do pol-pozicije mu je nedostajalo sedam stotih delova sekunde.

Lukaševiču je to druga pol-pozicija u sezoni, jednu je već osvojio na otvaranju šampionata u Smolensku.

Četvrto mesto pripalo je vozaču Lada sport Rosnjefta Mihailu Mitjajevu (+0.212), a peto Rustamu Fathtudinovu u “audiju” (+0.267).

Lider šampionata Kiril Ladigin dovezao je “vestu” do devete pozicije u Q2 (+0.734), a branilac titule Dmitrij Bragin uopšte nije prošao u drugu kvalifikacionu rundu i startovaće s 13. mesta.

Na ovoj rundi TCR Rusija (RSKG – klasa Turing) prisutno je 15 takmičara, a razlike između njih veoma su male.

U Q1 fazi prvih 13 stalo je u sedam desetinki, u Q2 deonici prva osmorica bila su u pola sekunde.

Trke TCR Rusija na Kazanj ringu voze se u nedelju, prva u 10:50, druga u 15:55. Prvi sprint trajaće 15 krugova i ima leteći start, drugi ima 18 krugova i počinje startom iz mesta.

Akcija će moći će da gleda uživo na Jutjub kanalu šampionata i na platformama smp-rskg.tv i tcr-series.tv.