Hjundai se sprema za Nirburgring 24H: “Elantra” napada Nordšlajfe

Hjundai motorsport se ovog vikenda trka na trećoj rundi Nirburgring endurans serije (bivša VLN) kako bi se bolje pripremio za 24-časovnu trku na slavnoj stazi u Ajfelima.

Za subotnji 4-časovni nastup prijavljena je jedna “elantra N TCR” u endurans specifikaciji. Ovaj model se još nije trkao na evropskom tlu, već samo u Sjedinjenim Državama, u rukama tamošnjeg Hjundai partnera, tima Brajan Herta autosport.

Vozačke dužnosti na “Zelenom paklu” podeliće Manuel Lauk i Mark Baseng, obojica veterani na Nirburgringu Nordšlajfe i već dugo članovi Hjundai trkačke porodice na najtežoj stazi na svetu.

Lauk i Baseng bili su članovi postava koje su na Nirburgringu 24H u izdanjima 2019. i 2020. zabeležile dva druga mesta u TCR klasi sa “velosterom N TCR”.

Hjundai je ovog meseva već počeo da se priprema za svoj četvrti uzastopni Nirburgring 24H, učestvujući na treninzima za drugu rundu NLS, ali je trkački nastup u ovoj seriji jedan korak dalje.

U nastavku, program podrazumeva kvalifikacionu trku za Nirburgring 24H i konačno, sam Nirburgring 24H, zakazan za termin od 3. do 6. juna.

Foto: Gruppe C Photography

Za kvalifikacionu i glavnu trku Hjundai će prijaviti tri automobila – osim “elantre”, na pistu će izaći i “i30 N TCR”, kao i “hjundai i20”, koji nastupa u SP2T klasi.

Lauku i Basengu će se u posadi “elantre” priključiti Peter Terting, dok je sedište u “i30 N” rezervisano za fabričke pilote klijentskog odeljenja kuće Luku Engstler i Žan-Karla Vernea, te Hjundai novajliju Hendrika Štila.

Kako istog vikenda i na istoj stazi gostuje i WTCR, Engstlera i Vernea čeka dupli takmičarski program – sprint i endurans.

U Hjundaiju ističu da je endurans verzija “elantre N TCR” razvijana paralelno sa sprint varijantom automobila, koja će se ove godine trkati širom sveta, uključujući i takmičenja poput i Svetskog kupa turing automobila i TCR Evropa.