Hjundai sve dalje od ideje da učestvuje u WTCR i 2021.

Dve Hjundaijeve ekipe, BRC i Engstler tim bile su prilično nekonkurentne u WTCR sezoni 2020.

Prošlogodišnji šampion Norbert Mihelis godinu je završio kao trinaesti, a šef ekipe Andrea Adamo tvrdi da je Hjundai “veoma daleko” od odluke da učestvuje u narednoj sezoni.

“Ne možemo još ništa da potvrdimo. Pandemija koronavirusa napravila je problem svima, a nije nam baš najjasnije ni šta će biti sa WTCR dogodine”, kaže Adamo.

On je ponovo kritikovao ovogodišnji Balans performansi, koji je i jedini razlog što su svi automobili južnokorejskog proizvođača preskočili nemačku rundu serije na Nirburgringu Nordšlajfe.

“Ne znamo šta organizator misli da uradi s pravilima, a i cena je prilično visoka. Mi ćemo biti prinuđeni da režemo troškove i pametnije ulažemo”, dodaje Italijan.

“Ove godine je (WTCR) organizovan bez poštovanja pravila, mogao je da dođe ko god je hteo i to nas prilično uznemirava. Da se serijom upravljalo sa jasnim fokusom na troškove, toga ne bi bilo. A to nije stvar pandemije”.

Govorkanja da će “hjundai i30 N” u WTCR odmeniti “elantra” Adamao odlučno demantuje.

“Elantra” je model koji nam je veoma važan, ali pre svih za naše kupce u Americi i Aziji, a tek onda u Evropi. Postoji dovoljno tržišta i serija širom sveta na kojim možemo prikazati performanse tog automobila, nije nam za to potreban WTCR”.

“Ako cena WTCR bude prihvatljiva, možemo podržati kupce sa našim vozačima. Ako ne, kupci mogu da učestvuju za svoj novac u kom god šampionatu žele, a ja ću biti zadovoljan zbog toga”.

Adamo se osvrnuo i na nedavnu promociju eletričnog TCR automobila koju je Hjundai predstavio.

“Mislim da je budućnost ETCR svetla. Kad počnete projekat od nule, kao što je to učinio Hjundai sa električnim automobilom, to je uvek veoma teško. Ipak mislim da su oni već pokazali da su posao uradili kako treba. Videćemo šta će se dešavati sa tradicionalnim automobilima i reagovaćemo brzo”.