Zenge dogodine sa četiri “kupre” u WTCR, cilj mu je i vozačka i timska titula

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Mađarska ekipa Zenge motorsport startovala je sezonu 2020. sa tri potpuno nove “leon kupre kompetision” i prilično se mučila na početku.

Uz turing zvezdu Mikela Askonu vozilu su novajlija Bence Boldiž i džentlmen vozač Gabor Kišmarti-Lehner. Askona se brzo “uvozao” sa novim automobilom, da bi na Aragonu stigao i do pobede, Boldiž je imao nekoliko solidnih nastupa, a Kišmarti-Lehner je, kako je bilo i očekivano, tavorio na začelju.

Mag turinga i lovac na talente Zoltan Zenge nije nezadovoljan postignutim, a za 2021. ima ozbiljne planove, piše mađarski portal Braking news motorsport.

“Imam velike snove za narednu godinu. Još nije sve sigurno, ali bi trebalo da budem u WTCR sa četiri automobila i četiri visokokvalitetna vozača”, otkriva Zenge i dodaje da će se njegov tim sigurno boriti za oba naslova – i timski i vozački.

“Ne šalim se, kako sada stvari stoje imaćemo priliku da ostvarimo taj cilj. Gladni smo uspeha, a smatram da ćemo biti drastično bolji nego 2020. Imamo mnogo posla, ali i velike ciljeve i počinjemo sa radom odmah”.

Zenge je dodao da je i ove godine video Askonu kao šampiona, ali da su imali mnogo problema sa novim automobilom jer nije bilo testova.

“Posle početnog izviđanja i ugađanja “kuprama” od slovačkog vikenda sve je došlo na svoje mesto. Imam dva omiljena trenutka ove sezone, prvi je Askonina pobeda u Španiji, a drugi je Boldižova pol-pozicija na Hungaroringu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*