Hladno vreme i kiša dočekali vozače TCR Svetske serije u Urugvaju, najbrži na treninzima Askona i Urutija

Prvi vikend u Latinskoj Americi za TCR Svetsku seriju počeo je odlaganjem programa u El Pinjaru zbog kiše i izuzetno hladnog vremena.

U petak su vozači tri puta izlazili na pistu kako bi je probali, jer je bilo mnogo prljavštine, a vremena krugova su tokom sesije padala.

Najbrži je bio pilot Cijan rejsinga Ma Ćinghua, ispred timskih kolega Jana Erlahera i Santjaga Urutije, dok je domaći trkač i lider u TCR Južna Amerika Ingasio Montenegro bio najbrži od vozača koji se ne boduju za TCR Svetsku seriju.

Na prvom zvaničnom trening, koji je bio odlagan nekoliko puta, najbolje vreme postavio Mikel Askona, ispred Urutije i Đirolamija. Ova sesije je dva puta prekidana zbog izletanja sa staze.

Drugi trening pripao je Urutiji, koji je bio brži od Bjerka i Maa, a vremena krugova nisu se značajno menjala u odnosu na prvi trening.

Zbog bezbednosti, a s obzirom na činjenicu da vozi 30 takmičara, kvalifikacije će biti vožene iz dva dela. Vozači iz TCR Svetske serije će biti raspoređeni u obe grupe. U grupi A biće Erlaher, Ma, Ferviš, Đirolami i Askona, a u grupi B Haf, Mihelis, Bjerk i Urutija. Dvanaest najboljih, po šest iz obe grupe, voziće Q2.

Kvalifikacije počinju od 21.10.