Milovanović zbog kvara motora nije završio trku u Slovačkoj: Ovo je za mene najverovatnije i kraj sezone!

Srpski automobilista Nemanja Milovanović započeo je vikend Prvenstva Hrvatske i TCC na Slovakija ringu osvajanjem pol-pozicije za prvu trku.

“Posle dva prekida i tri brisana kruga, ipak sam uspeo da napravim najbolje vreme. Znao sam da će vikend u Slovačkoj biti težak i bio sam spreman na to. Imao sam dobar ritam, s obzirom na činjenicu da sam vozio na starim gumama”, rekao je Milovanović posle kvalifikacija.

Međutim, on trku nije završio, a novonastala situacija je više nego komplikovana.

“U prvoj trci auto je otkazao i ustanovili smo da je problem sa motorom. To znači da nije samo kraj trke, već da sam izgubio i titulu u Prvenstvu Hrvatske i u TCC. Takođe, 99 posto je sigurno da je ovo kraj sezone za mene. Budžet je bio na limitu i bez kvara motora, a sad je gotovo sigurno da za popravku neće biti sredstava. Žao mi je, ali i to je trkanje, ovakve stvari se dešavaju”, rekao je naš as.

“Borio sam se kao lav, auto sam spremao sam sa dva drugara Markom i Stefanom i sve smo uradili kako treba. Pokazao sam da sam konkurentan, ali prosto nije uvek samo do trkača, već je i do automobila”, završio je Milovanović.