Homola: Deveto mesto je dobro kad startujete šesnaesti, ali ne želim tu da završavam trke

S aspekta Mata Homole, francuska runda TCR Evropa prošla je malo bolje od njegove domaće slovačke, ali opet ne onako kako se trkač iz Bratislave nadao.

Po već ustaljenoj praksi šampionata, i vikend na Pol Rikaru otvoren je dvema trening sesijama. Na njima je Homola u “hjundaiju i30 N TCR”, o kojem se stara češko-slovačka kombinacija timova Jantar i Janik motorsport, zabeležio deveto, odnosno dvanaesto vreme.

“Dali smo sve od sebe, čak nisam ni grešio mnogo, ali naš auto jednostavno nema potreban tempo. Isprobali smo nekoliko pravaca u podešavanjima, ali ne možemo da učinimo “hjundai” bržim na pravcima. Jednostavno nas sputava Balans performansi”, opisao je slovački automobilista početak drugog vikenda kontinentalne TCR serije.

Homola se na BoP žalio i posle Slovakija ringa. Predmet njegovih primedbi su klirens “i30 N TCR” od 90 milimetara, kao i činjenica da su ovaj model “hjundaija” i “audi RS 3 LMS” najteži automobili u šampionatu. “Pežo” je čak 80 kilograma lakši, “kupra” ima 40 kg, a “honda” 30 kg manje.

Korejski auto je jedini limitiran na 95% snage, ostali su na 100%, a neki na 102.5% performansi motora i Mato i njegovo okruženje smatraju da će se teško naći na višim pozicijama ukoliko se ovi parametri ne promene.

Svestan da neće moći da izbori zavidan plasman u kvalifikacijama, Homola je kao cilj najavio poziciju u prvih deset, idealno baš oko desetog mesta, kako bi eventualno iskoristio inverziju startnog poretka i tu tražio svoju šansu.

Plan mu se nije ostvario. Ne samo što nije prošao u Q2 rundu, već je postigao šesnaesto Q1 vreme, što mu je bila startna pozicija za oba sprinta vikenda.

Već u prvom krugu trke 1 Mato se našao na desetom mestu, da bi u četvrtom pogodio jedan od plastičnih markera koji označavaju granice staze. To je oštetilo spliter njegovog “hjundaija” i auto je počeo da gubi tempo.

“Nisam mogao da idem brže. Završio sam trku jedanaesti i nisam srećan zbog toga”, nastavio je Homola, koji je na cilj stigao iza “kupre” Jevgenija Leonova, a ispred “hjundaija” svog timskog kolege Jahima Galaša.

Ekipa predvođena trkačkim inženjerom Jarom Krajčijem proučavala je subotnju telemetriju i još jednom promenila setap kako bi možda izvela nešto bolje u trci 2.

U nedelju je Slovak ponovo krenuo sa 16. mesta i u prvom krugu napredovao je pet pozcija. U nastavku sprinta, kolona se razvukla i razmaci među automobilima postali su veći.

“Znao sam da moram da budem mudar. Nisam želeo da odmah preteknem vozača koji je bio ispred mene jer je moj auto samo u zavetrini bio brz kao njegov. Zato ne bih mogao dugo da branim osvojenu poziciju i zato sam čekao poslednji krug”, objasnio je Mato svoju taktiku.

U međuvremenu su pojedini konkurenti odustali, pa se Homola u finišu borio za osmo mesto. Na njemu je ipak proveo samo nekoliko sekundi jer je napravio grešku koju je iskoristio veteran Tom Koronel.

“Velika šteta. Izgubio sam zadnji kraj na istrošenim gumama i driftovao sam kroz jednu od krivina. Tom je to iskoristio da me pretekne”, kazao je Mato i zaključio: “Deveto mesto je dobro posle starta sa šesnaestog, ali iskreno, to su pozicije drugačije od onih na kojima želim da završavam trke. Verujem da nas negde čeka promena Balansa performansi jer ovo jednostavno nije prihvatljivo.”

Sledeća, treća runda TCR Evropa (od predviđenih sedam) vozi se od 18. do 20. juna na Zandvortu, u Holandiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*