Homola pobedom ušao u odbranu titule TCR Istočna Evropa, na podijumu Kout i Kirher

Prologodišnji šampion TCR Istočna Evropa Mato Homola ušao je u odbranu titule pobedom na Balaton parku.

On je kroz cilj prošao drugi, ali je prvoplasirano Atila Buš dobio kaznu zbog preranog starta, pa je Slovak slavio u prvoj trci.

Homolin timski kolega Adam Kout osvojio je pol-poziciju, ali je loše krenuo i Buš ga je odmah pretekao. Munjeviti start izveo je Homola i odmah izbio na drugu poziciju.

Treći je u tom trenutku bio Đakomo Germandi, koji je ove godine promenio ekipu i automobil.

Kout je ušao u borbu sa dvojcem Martel motorsporta Kadžajom i Kirherom, koju je završio u svoju korist, pa se dapo u poteru za Germandijem.

Novajlija Jirži Zbožinek je na polovini distance izleteo, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Posle restarta, Žarku Knegu su blokirale kočnice, pa je udario u Kadžaju, posle čega je trka prekinuta.

Posle prekida, Buš je održao vođstvo ispred Homole, Germandi je bio treći, ali je napravio grešku, pa su ga obišli Kout i Kirher.

Iako je Buš prošao prvi kroz cilj, njemu je dodato 10 sekundi na rezultat, pa je rangiran kao sedmi.

Pobednik trke bio je Homola, ispred Kouta i Kirhera, Germandi je rangiran kao četvrti, ispred Petera Čižeka i Martina Kadlečkog. Prve bodove ubeležili su i Frano DUbreta, Ivars Valers i Vit Smejkal, koji će u drugu trku ući sa najboljeg startnog mesta.

Drugi sprint je na programu sutra od 12.50.