Milovanović doživeo udes u prvoj trci: Nije mi jasno šta je Dubreta pokušao da izvede, šteta na autu je ogromna!

Srpski automobilista Nemanja Milovanović završio je trkački vikend na Balaton parku pre njegovog zvaničnog kraja.

On je vozio Prvenstvo Hrvatske, a u prvu trku je ušao sa drugog startnog mesta, odlično krenuo i brzo preuzeo vođstvo.

Na 12 minuta pre kraja trke, na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a posle restarta je trebalo da se odvezu još dva minuta.

Međutim, posle restarta je Frano Dubreta snažno udario u Milovanovića, izbacio ga sa staze i veoma oštetitio njegov “hjundai i30 N”, pa naš as neće moći da startuje u drugoj trci.

“Pokazao sam zavidan tempo, posebno s obzirom na to da uopšte nisam trenirao i da sam prvi put vozio stazu Balaton na kvalifikacijama. Vreme koje sam napravio je peto ili šesto od svih TCR automobila koji se voze ovog vikenda”, kaže Milovanović.

“U sprint sam ušao rezervisan, nisam želeo da rizikujem, ali sam već do prve krivine prošao Pravdiča i video da trka ide u dobrom pravcu, odnosno u moju korist. Dubretu sam sustigao posle nekoliko krugova, ali sam bežao od kontakta i nisam hteo da rizikujem. Iskreno, mnogo novca sam uložio tokom zime i nije mi trebala velika šteta”.

“Preuzeo sam vodeću poziciju pred izlazak na startno-ciljni pravac, ali je zatim izašlo sigurnosno vozilo. Na restartu sam znao da će Dubreta učiniti sve da me obiđe. Zatvarao sam i branio poziciju, i uspeo malo da se odvojim, razmak između nas je bio otprilike tri dužine automobila. Na ulasku u S krivinu, u poslednjem krugu, ja sam kočio malo ranije, a on je pri brzini oko 220 km/h je udario u mene. Potez koji je pokušao da izvede meni je nejasan, preambiciozan i pogrešan. Ali to su trke”, ispričao je Milovanović.

“Oštećenja su ogromna, stradali su vrata, stub, viljuška, poluosovina, ali to bi nekako zamenili za drugu trku. Ono što je najgore su polomljene ušice na bloku motora, koje drže nosač poluosovine i zbog toga neću startovati u drugoj trci. Auto je već na prikolici i čekam da izađem sa staze i krenem nazad za Beograd”.

Udes koji je pretrpeo umnogome može da utiče na nastavak sezone našeg trkača.

“Hteo sam da iznenadim publiku i pojavim se 17. i 18. maja u Banjaluci posle pet godina, ali auto je u veoma lošem stanju. Ja ću odmah početi sa saniranjem štete, ali je ovo veliki udarac na moj budžet”.