Još jedan Idžeov suparnik u TCR Italija: Karminati vozi “hjundai”

Kada Igor Stefanovski u julu započne prvu celosezonsku kampanju u TCR Italija, društvo u startnoj rešetki između ostalih će mu praviti i lokalni trkač, 36-godišnji Etore Karminati.

Novajlija u italijanskom TCR prvenstvu, Karminati dolazi iz Bergama i najnoviji je prijavljeni učesnik ove nacionalne serije. On će voziti “hjundai i30 N” pod zastavom sopstvene ekipe CRM motorsport, ali uz pomoć renomirane postave Target kompetišn.

Automobil je isprobao u februaru u Barseloni, a čim je Italija “otključana” posle glavnog talasa covid-19 pandemije ponovo je izašao na piste u Kremoni i Padovi.

Karminatiju će 2020. biti tek druga sezona u turing trkanju i automobilskim takmičenjima uopšte. On se godinama bavio brzinskim motociklizmom i disciplinom minikros, a 2019. je debitovao na četiri točka.

“Moja glavna strast su ipak automobili i čim sam mogao, a to je bilo prošle godine, kupio sam “hondu” s kojom sam se takmičio u Superkupu i osvojio Turing diviziju. Nema sumnje da sam prošao dobro, na stazama je bilo ljudi s mnogo većim iskustvom od mog”, počeo je svoju priču Karminati, van autodroma preduzetnik, a na pisti i vozač i tim menadžer.

“Sa 22 godine otvorio sam svoje preduzeće, bavimo se zamenom auto-stakala. Ja sam vlasnik, ali sam i radnik, pa mi to na primer neće dopustiti da prisustvujem na testu u Mizanu na 27. juna. Međutim, biću 7. jula na pisti Muđelo.”

“U TCR Italija ulazim da odmerim snage s vrhunskim vozačima i da nešto naučim. Krajem prošle godine prodao sam “hondu” i rešio da pređem na “hjundai” jer sam u odličnim odnosima s timom Target. Ove godine bićemo zajedno u boksu, ili pod istom tendom, iako ja imam svoj tim, svoju prikolicu i svoje mehaničare. Target može da mi da uputstva jer raspolaže podacima. A ja sigurno neću biti prepreka njihovim pilotima, oni su sigurno mnogo iskusniji od mene.”

Karminati namerava da šampionatu pristupi maksimalno posvećeno i ne tretira ga samo kao nedeljnu zabavu i hobi.

Upitan za ciljeve u prvoj sezoni, on odgovara: “Iza mene su godine provedene u motociklizmu i naučio sam da prvo moram da vidim imena ostalih učesnika da bih kazao gde mogu da budem u klasifikaciji. A mislim da ćemo ove godine kompletan spisak takmičara videti tek na prvom trkačkom vikendu, i zbog covid pandemije.”

“U svakom slučaju, želeo bih da poboljšam svoja prošlogodišnja vremena i moj sadašnji cilj je da budem u prvih deset. Dalje ćemo videti.”

Takmičar iz Bergama ne poznaje sve staze na sezonskom kalendaru.

“Nove će mi biti Valelunga i Monca. Valelungu prilično dobro poznajem kao motociklista, tu sam osvajao trke, a nadam se da ću u Monci voziti neki test… Ostale piste su mi poznate, na Muđelu sam zabeležio i mali rekord, dostigao sam 329 km/h na Kavasaki superbajku.”

“U TCR Italija dolazim kako bih tu proveo bar nekoliko godina, i zato što ulaganja nisu mala. Svestan sam da će mi u ovoj prvoj godini sve biti “uzbrdica”. Svakako ću uložiti maksimalan trud i sve resurse kako bih prošao dobro. Ne dolazim da bih se zabavio, ali je sigurno da u TCR Italija nije stigao Šarl Lekler”, duhovito je zaključio Karminati.