Junak dana: Taufik na Katalunji i po podne pola sekunde ispred svih

I na drugom i poslednjem pretkvalifikacionom treningu TCR Evropa u Barseloni najbrži je bio Sami Taufik.

Marokanac je u Komtuju “audiju” popravio tempo za nepun sekund u odnosu na prvu sesiju, zabeleživši krug od 1:54.653. On je ovog popodneva jedini probio vremensku barijeru od minuta i 55 sekundi, što je izveo u završnici treninga.

Drugo mesto zauzela je Jesika Bekman u Target “hjundaiju”, kasneći 0.555 sekundi za najbržim.

Treće vreme imao je Jevgenij Leonov u “kupri” (+0.834), četvrti je bio Nikola Bart u drugom Komtuju “audiju”, nepunih sedam stotinki sporiji od ruskog takmičara (+0.906).

Pobrojani trkači igrali su glavne role i na prvom treningu – i tada su Taufik i Bart bili prvi i četvrti, Jesika je bila treća, a Leonov peti.

Samo 3 hiljaditinke iza Barta završio je po podne petoplasirani Pepe Oriola u Brutal fiš “hondi” (+0.906). Daljih 6 hiljaditih iza njega bio je Mato Homola s BRC “hjundaijem”, poslednji čovek u intervalu manjem od sekunde za vodećim.

Homolin timski kolega Danijel Nađ rangiran je kao sedmi (+1.015), mesta do desetog popunili su Majk Halder u “hondi” (+1.028), Andreas Bekman u “hjundaiju” (+1.047) i Tedi Klere, kao danas po drugi put najuspešniji vozač “pežoa” (+1.063).

Žilijen Briše i Mehdi Benani završili su kao jedanaesti i dvanaesti.

Lider serije Danijel Lojd bio je tek sedamnaesti (+1.677), on je navodno i drugi trening iskoristio za rad na trkačkom setapu.

“Hjundai” Džona Filipija je zbog problema s elektronikom ostao zaglavljen u drugoj brzini, pa je Korzikanac po podne prešao samo tri kruga i nije mogao bolje od pozicije 18.

Taufik je komentarisao: “Iskreno, nisam očekivao da ću ponovo biti prvi, ovaj vikend je dosad bio pun lepih iznenađenja. Nadam se da ćemo moći da održimo tempo u sutrašnjim kvalifikacijama i da izvezemo bar jedno dobru trku ovog vikenda.”

“Na drugom trening smo vozili s novim gumama, mislim da su to učinili i svi ostali. Međutim, imali smo i novi setap na automobilu, kako bi njegov zadnji kraj imao bolju rotaciju u sporijim krivinama. Izgleda da se to isplatilo.”

“Zadovoljan sam timom, zadovoljan sam sobom. Znam da bi sutra trebalo da pada kiša, ali ja smatram da sam stvarno dobar po vlažnoj stazi. Na svim svojim prethodnim trkama bio sam bolji po vlažnom nego na suvom, tako da ćemo izaći na kraj s vremenskim uslovima, kakvi god oni bili.”

Kvalifikacije za četvrtu rundu TCR prvenstva evrope voze se u subotu u 11:45.