Kaljmanovič i “kupra” na pol-poziciji u Novgorodu, najbržih 11 u 8 desetinki!

Toljatinac Pavel Kaljmanovič osvojio je pol-poziciju na kvalifikacijama za drugu rundu TCR Rusija na stazi N Ring kraj Nižnjeg Novgoroda.

Jedini takmičar za volanom “kupre”, Kaljmanovič je krug od 2.850 metara izvezao u vremenu 1:20.168, postigavši prosečnu brzinu od 127,981 km/h.

Njegovi najbliži pratioci bili su piloti Karvil “hjundaija i30 N TCR”, Peterburžani Grigorij Burlucki (+0.262) i Zahar Slucki (+0.347), koji su završili kao drugi i treći.

Pozicije 4 i 5 pripale su trkačima Lukoil rejsing tima: Andrej Maslenjikov je s “hjundaijem” zaostajao 0.373 sekundi za osvajačem pol-pozicije, a Jegor Orudžev je s “audijem” bio sporiji za još jednu desetinku.

Branilac titule i lider šampionata Kiril Ladigin s “ladom vestom” fabričke ekipe Lada sport Rosnjeft nije mogao bolje od šestog mesta (+0.532), njegov timski kolega Mihail Mitjajev završio je jedanaesti (+0.762).

Na sedmoj poziciji završio je Ajdar Nurijev, kao najbolje plasirani vozač “audija RS 3 LMS”. Treći Lukoilovac Ivan Lukaševič zauzeo je osmo mesto u svom “hjundaiju”, a osvajač druge trke u Smolensku, Jegor Fokin, bio je deveti s privatnom “vestom”.

Bivši prvak serije Dmitrij Bragin zaključio je poredak prvih deset u “audiju” TAIF motorsporta.

O ujednačenosti snaga na N Ringu svedoči podatak da su prva petorica u kvalifikacijama stala u manje od pola sekunde, a najbržih jedanaest u manje od osam desetinki.

U vođstvu 20-minutne sesije smenjivali su se Orudžev, Maslenjikov, Burlucki i najzad Kaljmanovič, koji je izvezao dva najbrža kruga kvalifikacija: da nije poboljšao svojih 1:20.360, i to bi mu bilo dovoljno za pol-poziciju.

Trke druge runde TCR Rusija voze se u nedelju od 10:45 i 15:15.