Kaljmanovič pobednik prve trke ispred Burluckog i Orudževa

Vozač “kupre“ Pavel Kaljmanovič je pobednik prve trke Ruskog TCR šampionata koji se ovog vikenda vozi na stazi N Ring pokraj Nižnjeg Novgoroda.

Kao drugi je kroz cilj prošao Grigorij Burlucki u “hjundaiju“, dok se na trećem mestu našao Jegor Orudžev u “audiju“.
Nas startu je Kaljmanovič, koji je krenuo sa pol-pozicije, zadržao prvo mesto ispred Burluckog, dok se Orudžev probio na treće mesto ispred Zaharija Sluckog u “hjundaiju“.

Dmitrij Bragin u “audiju“ se posle starta sa pozicije 10, vrlo brzo našao na šestom mestu iza Ajdara Nurijeva u još jednom “audiju RS3 LMS“.

U drugom krugu Nurijev je kasno kočio za prvu krivinu i sleteo sa staze, a to je Bragin iskoristio da se probije na peto mesto. Prilikom povratka na stazu Nurijev je napravio pravu pometnju, pa je prilikom izbegavanja njegovog “audija“ došlo do kontakta između Mihaila Mitjaeva u “ladi“ i Timura Šigabutdinova u “audiju“, ali su oba vozača nastavila trku.

U četvrtom krugu Bragin je sustigao četvrtoplasiranog Sluckog, a nekoliko krugova kasnije toj borbi su se pridružili i Kiril Ladigin u “ladi“, Ivan Lukaševič, Andrej Maslenjikov u “hjundaijim“, kao i Nurijev.

U šestom krugu Burlucki i Orudžev su sustigli Kaljmanoviča, ali napada i preticanja nije bilo.

U 14. krugu Mitjaev je odustao sa polomljenim prednjim vešanjem, dok je u finišu usporila i privatna “lada“ Jegora Fokina.

Tako je Kaljmanovič trijumfovao ispred Burluckog i Orudževa, dok se na usamljenom četvrtom mestu našao Slucki.
Bragin je bio peti, Ladigin šesti, dok su prvih 10 kompletirali Maslenjikov, Lukaševič, Nurijev i Tolkačev.

Druga trka je na programu danas od 15.15.