KCMG potvrdio nastup na 24 sata Dubaija s “hondom sivik”

Ekipa KCMG najavila je učešće na trci 24 sata Dubaija, koja će biti održana od 9. do 11. januara kao prva runda 24H serije 2020.

Tim sa sedištem u Hong Kongu tokom protekle sezone je sa “hondama sivik” nastupao u Svetskom kupu turing automobila, sa dvojicom stalnih vozača Tijagom Monteirom i Atilom Tašijem, uz povremeni dodatak trećeg automobila, koji su vozili Džim Ka To i Žoao Paulo de Oliveira.

KCMG se, takođe s “hondama” trkao i u TCR Japan i Super Taikju seriji, a vozio je i Dubai 24H 2019. u TCR klasi.

Na predstojeću bliskoistočnu endurans trku tim dolazi sa nepromenjenom petočlanom vozačkom postavom u “siviku” #122. Nju će činiti KCMG osnivač Pol Ip, Džim Ka To, Endi Jan, Kenet Ma i Henri Li Mlađi.

“Trka 24 sata Dubaija predstavlja savršeno mesto za početak KCMG kampanje u 2020″, rekao je Ip. “To je izazovna trka izdržljivosti u prelepom okruženju. Na njenom prethodnom izdanju pokazali smo moćan tempo, zato imamo nepromenjenu vozačku postavu, kako bismo zadržali tu prednost. Koristiće nam i dodatna godina iskustva koju smo svi stekli. Naše ambicije su i ove godine visoke, verujemo da u čistoj, neproblematičnoj trci možemo da ih ostvarimo.”

Testovi za Dubai 24H počinju 8. januara.