Tim Engstler prijavljuje tri “hjundaija” za TCR Malezija 2020.

Ekipa Franca Engstlera, vlasnik timske i vozačke titule u TCR Malezija, braniće svoje trofeje u drugoj sezoni ovog takmičenja.

U tom cilju, ona će prijaviti tri “hjundaija i30 N TCR”, a imena vozača koji će popuniti njihve kokpite biće saopštena kasnije.

U prvoj sezoni TCR Malezija Engstler je nastupao s dva južnokorejska automobila, koje su vozili Luka Engstler (postao šampion), Teo Koako i Majkl Song, a na trkama ove serije pojavljivala su se i tri Engstlerova “VW golfa”.

Druga sezona TCR Malezija startuje 17/18. januara, ona će poput prve imati tri trkačka vikenda i sve runde biće održane na Sepangu.

“Interesovanje za TCR Malezija ponovo je ohrabrujuće”, izjavio je promoter David Sonenšer. “Kao što smo videli početkom 2019, šampionat je sa svojih šest trka na jednoj od najboljih staza na svetu dobro pozicioniran da pruži šansu i potvrđenim i dolazećim vozačima da se pripreme za svoje programe u 2020.”

“Dok je u Evropi zima, toplo vreme na Sepangu čini ovo mesto skoro savršenim za početak nove godine. Verovatnoća da će biti kiša, kao i mogućnost trkanja pod veštačkim osvetljenjem, takođe obezbeđuju timovima širok raspon uslova u kojima će se takmičiti.”

Na jednoj od rundi inauguralne sezone TCR Malezija gostovao je i Rob Haf.